Siyaset 'Öcalan serbest bırakılmalı'
Paylaş
'Öcalan serbest bırakılmalı'

Kandil ve Mahmur kampından gelen PKK'lılar, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi

Kandil ve Mahmur kampından gelen PKK'lılar Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde DTP tarafından organize edilen mitinge katıldı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne miting için gelen Kandil ve Mahmur'dan gelen 6 kişilik PKK'lı grup, ilçe girişinde DTP'liler tarafından karşılandı. DTP'li Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ı makamında ziyaret eden PKK'lılar, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'na 100 metre uzaklıktaki miting alanına yürüyerek gitti.

PKK'lıların mitinge katılanları selamlamalarının ardından ilk konuşmayı DTP'li Belediye Başkanı Mehmet Kanar yaptı. Başkan Kanar, Kürt halkının Öcalan'a bağlı olduğunu belirterek, "Ölsekte öldürülsek te önderimiz Öcalandır. Eğer hükümet barış istiyorsa Öcalan'ı muhattap almalı. Çünkü Öcalansız çözüm olmaz" dedi.

"ÖCALAN'I SERBEST BIRAKIN"

Daha sonra Öcalan lehine atılan sloganlar altında Kandil'den gelen PKK'lı Elif Uludağ, konuştu. Tıkanan barış sürecinin önünü açmak için geldiklerini belirten Uludağ, "Kürtler 30 yıldır bu savaşta şehit veriyor. Köylerini boşalttı. İşkence gördü. Bedel ödedi. Bizim isteklerimiz var. Operasyonlar durmalı, 1982 Anayasası değişmeli, Öcalan serbest bırakılmalı" diye konuştu.

Behçet DALMAZ-SERDAR KARA/Hakkari (DHA)

Haberin Devamı