Siyaset 'Öcalan'ı yakında evlendirirler'
Paylaş
'Öcalan'ı yakında evlendirirler'

68 gün sonra sona eren açlık grevleri nedeniyle hükümeti eleştiren MHP'li Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Öcalan'la görüşerek olayı çözmüş olabileceğini iddia etti. Görüşmelerde Mehmet Öcalan'ın da kuryelik yaptığını öne süren Vural, “Öcalan'ı belki yakında evlendirirler” dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona ermesinde hükümetin tavrını eleştirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, açlık grevlerinin sona ermesiyle ilgili ''Türk milleti büyük bir üzüntüden, sıkıntıdan kurtuldu'' dediğini ve bu ifadelerin esef verici olduğunu söyleyen Vural, ''Bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl bir aymazlıktır? Şehit analarını ağlatanlar, askerine, polisine kurşun sıkanlar, Serap'ı yakanlar Başbakan Yardımcısı tarafından teşekkürle taltif ediliyor'' diye konuştu.

Vural, şunları söyledi:

“AKP'nin Devlet Tiyatroları'nı niye kapatmak istediğini öğrenmiş olduk. Çünkü 'tiyatroyu ben oynarım' diyor. Bir tarafta terör örgütüne, BDP'lilere, açlık grevlerine vuran Başbakan, diğer taraftan el altından BDP ile PKK ile İmralı ile görüşen hükümet. Herkesin hedefinde bu millet, bu milletin adı, bu milletin kimliği. Bu süreçte Erdoğan'ın, Gül'ün, Arınç'ın, Demirtaş'ın, Baydemir'in, Öcalan'ın rollerini gayet iyi görmüş olduk. Bu senaryonun ilk sahnesi açılım, ikinci sahnesi Habur, üçüncü sahnesi Oslo, dördüncü sahnesi açlık grevi. Bundan sonraki sahneler, ateşkes ve final demokratik özerklik. Süreç adım adım işletilmeye başlamıştır. Bu millet üzerinden oynanan hain senaryonun aktörleri deşifre oluyor.''

Haberin Devamı

'SERAP'IN HAKKINI KİMSE KORUMAYACAK MI?'

Oktay Vural, hükümetin ırkçı ve bölücü zihniyet tarafından teslim alındığını iddia ederek, ''Açlık grevleri sonunda elde edilenler terör örgütünün hanesine yazılıyor'' dedi.

Vural, ''PKK ve siyasal Kürtçülük AKP'yi vesayet altına almıştır. Nedense bu milletin kanına giren, askeri, polisi, Serap'ı, Antep'tekileri hedef alanlar hep haklı çıkıyor. Asıl insanlıktan nasibini almayanlar, bu insanlığı öldüren terör örgütüne yol verenlerdir. Hiç mi yok Serap'ın hakkını, hukukunu koruyacak? Hiç mi yok Antep'teki bombalamalarda ölen çocukların hakkını koruyacak '' diye konuştu.

'ARINÇ ÖCALAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜR'

Vural, ''Açlık grevlerinin bitmesinde koster vaadi olduğu söyleniyor'' denilmesi üzerine, ''Ne kosteri? Bizim kimliğimizi, egemenliğimizi, dilimizi vadediyorlar. Muhtemelen Bülent Arınç, Öcalan ile görüşüp bu işi çözmüş olabilir. Bu bir 'canbaza bak' oyunuydu. Açlık greviyle size başka yerleri gösteriyorlar verilen tavizleri kapatmak için'' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

'BELKİ YAKINDA EVLENDİRİRLER'

Bu süreçte Öcalan'ın serbest bırakılmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Vural, ''Gözüken o ki zaten Öcalan'ın yanına arkadaş gönderme projesini uyguladılar. Belki yakında evlendirirler, yeni yasa getiriyorlar. Hastalık dolayısıyla serbest bırakılmayı da getiriyorlar. Bundan sonraki süreç, terör örgütünün başına ev hapsi ve serbest bırakılma süreci. Eminim böyle sözler verilmiştir'' diye konuştu.

'ÖCALAN'IN KARDEŞİ KURYELİK YAPTI'

Hükümetin Öcalan ile görüştüğünü öne süren Vural, ''Mehmet Öcalan, İmralı ile Bülent Arınç arasında kuryelik yapıyor. MİT Yasası'nda çıkartılan 'belli bir görevi ifa etmek için görev yapanlar' diye var ya, herhalde Mehmet Öcalan'a öyle bir görev verdiler'' iddiasında bulundu.

AA