Gündem Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Paylaş
Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gidemedi

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 4 avukatı, 'Tuzla Gemisi'nin arızalı olması nedeniyle haftalık görüşmeye gidemedi.

İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan’ın 4 avukatı, ’Tuzla Gemisi’nin arızalı olması nedeniyle haftalık görüşmeye gidemedi.

Haberin Devamı

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda hüküm giyen Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatlarından Meral Atasoy, Muharrem Şahin, Muhdi Öztüzün ve Mehmet Ayatay, bu sabah İmralı ile deniz ulaşımını sağlayan Gemlik’te Jandarma Bölük Komutanlığı’na geldi. Otomobillerinde bir süre bekleyen avukatlara, Tuzla Gemisi’nin arızalı olduğu belirtilerek, İmralı’ya gidemeyecekleri söylendi. Avukatlar daha sonra İstanbul’a döndü.

Abdullah Öcalan, her çarşamba günü avukatlarıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarıyla ilgili 1 saat açık görüşme yapıyor. Öcalan ve aynı cezaevinde tutulan aynı cezaya mahkumı 4’ü PKK, 1’i ise TİKKO üyesi 5 mahkum ise her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri aileleriyle açık görüşme yapabiliyor.

Haberin Devamı