Siyaset Öcalan'ın mektubunu mu getirdi?
Paylaş
Öcalan'ın mektubunu mu getirdi?

Barzani'nin, Abdullah Öcalan'ın kendisine gönderdiği mektubu Ankara'yla paylaştığı öne sürüldü

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Ankara ziyareti öncesinde Kürt sorununun çözümü konusunda terörist Abdullah Öcalan’ın kendisine mektup göndererek destek istediğini, ancak Türkiye’deyken örgütün silahlı eylemlere giriştiğini söyledi. Barzani’nin, Öcalan’ın mektubunu, Ankara’da görüştüğü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de paylaştığı ileri sürüldü.

Kuzey Irak kaynaklı Havlati gazetesi, Barzani’nin Avrupa’dan döndükten sonra siyasi parti grupları temsilcileri ile yaptığı toplantıdaki konuşmasını yayınladı. Gazetenin haberine göre Barzani, siyasi grupların temsilcilerine Türkiye ve Avrupa gezisi ile ilgili bilgi verirken terör örgütü PKK’nın yeniden eylemlere başlamasını değerlendirdi. Siyasi grupların temsilcileri, yeniden silahlı eylemlere başlayan PKK’yı kınarken, şiddet yöntemlerinin Kürt davasına zarar verdiğini ifade ettiler.

'BİZ AÇILIMI DESTEKLEDİK'

Temsilciler, sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için örgüt üzerinde baskı kurulmasını istediler. Grup temsilcilerini dinleyen Barzani, demokratik açılımın amacına ulaşması için Kürt yönetiminin gösterdiği çabanın örgüt tarafından sabote edilmesine yönelik rahatsızlığını dile getirdi. Barzani, Türkiye ziyareti öncesi Öcalan’dan mektup aldığını, ”Ben Abdullah Öcalan’dan bir mektup aldım. Mektupta Kürt sorununun çözümü için benden destek istedi. Biz açılımı destekledik, ama onlar ben Türkiye’deyken saldırı başlattılar” sözleri ile açıkladı.

Haberin Devamı

Milliyet’in Kuzey Irak kaynaklarına dayandırdığı bilgide, “Öcalan’dan mektup aldım” diyen Barzani’nin, Öcalan tarafından dile getirilen istekleri Ankara’da Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Fidan ile paylaştığı ileri sürüldü.

(Milliyet)