Gündem Öcalan'ın odası kağıt kaplandı

Öcalan'ın odası kağıt kaplandı

Paylaş
Öcalan'ın odası kağıt kaplandı

Rutubetten etkilenmemesi için duvarlar ithal kağıtla kaplanıp, boyandı; sürgülü kapı yapıldı

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, nakledildiği yeni koğuşunu beğenmeyince, bir dizi ‘iyileştirme’ yapıldı.

Adalet Bakanlığı, yeterince nefes alamamaktan yakınan Öcalan’ın, havalandırmaya açılan kapısını değiştirerek, içeriye daha fazla hava girmesini sağlayacak özel sürgülü kapı monte ettirdi. Öcalan'ın rutubetten etkilenmemesi için de tek kişilik koğuşu yurt dışından getirilen ve boyanabilen özel duvar kağıtları ile kaplanarak yeniden boyandı.

Haberin Devamı

'ÖLÜM ÇUKURU' DEMİŞTİ

Öcalan, Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli Özel Tip Cezaevi'nde 10 yılı aşkın süre tek başına kaldı. Tecrit iddialarıyla Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonucu, Adalet Bakanlığı’nca 5 milyon dolar harcanarak, İmralı'da 9 mahkumun kalabileceği Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi yaptırıldı.

Öcalan, adaya getirilen 5 mahkum ile 14 Kasım günü yeni cezaevine nakledildi. Ancak Öcalan, kaldığı koğuşun küçüklüğünden ve yeterince hava alamamaktan yakınarak, koğuşunu ‘ölüm çukuruna’ benzetti. Öcalan’ın şikayetlerini avukatları aracılığı ile duyurması üzerine, PKK yandaşları yurdun çeşitli yerlerinde protesto eylemleri gerçekleştirdi. Yasa dışı gösterilerin bazıları ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA ÖZEL KAPI YAPTIRILDI

Adalet Bakanlığı, son gelişmelerin ardından Öcalan’ın yeni koğuşunda iyileştirme çalışmaları başlattı. Öcalan'ın günlük havalandırma saatini 1 saatten 2 saate çıkartan, koğuşunda bulunan ve cezaevi koridoruna bakan sinekliği daha fazla hava girmesi için kaldıran Adalet Bakanlığı, bu kez de koğuştaki, Öcalan'ın havalandırmaya çıktığı avluya açılan kapıyı değiştirdi.

Bakanlık özel olarak dizayn ettirdiği, havanın daha fazla gireceği bölümler bulunan gri renk sürgülü kapıyı Ankara’da yaptırıp, İmralı’ya getirterek Öcalan’ın koğuşuna monte etti. Öcalan böylece istediği zaman kapıdaki bölmenin sürgüsünü çekerek koğuşuna daha fazla hava girmesini sağlayacak.

Öcalan'ın koğuşuna bu sürgülü kapının, cezaevi doktorunun görüşü ve oluru alınarak takıldığı belirtildi.

İYİLEŞTİRMELERDEN MEMNUN KALDI

Abdullah Öcalan’ın rutubetten etkilenmemesi için de, kaldığı koğuşun duvarları yurtdışından getirilen boyanabilen özel kağıt ile kaplandı. Duvarların tamamını kağıt ile kaplayan cezaevi yetkilileri, bu kağıdın üzerini de boya ile kapattı.

Cezaevinde yapılan bu iyileştirmelerden Öcalan’ın memnun kaldığı, bunu da görevlilere ilettiği kaydedildi.

PKK'LILARLA GÖRÜŞTÜ, TİKKOCU İLE GÖRÜŞMEDİ

Haberin Devamı

Öcalan’ın İmralı’ya nakledilen PKK’lı mahkumlar Bayram Kaymaz, Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu ve Hasbi Aydemir ile görüştüğü, TİKKO militanı Hakkı Alpan ile ise bir araya gelmediği belirtildi.

TİKKO üyesi Hakkı Alpan’ın sürekli olarak, rahatsızlandığını belirterek cezaevi idaresinden doktor kontrolünden geçmek için talepte bulunduğu kaydedildi.

Fuat KARS/BURSA, (DHA)