Siyaset 'Öcalan'ın sesli ya da görüntülü mesajı sürece katkı sağlar'
Paylaş
'Öcalan'ın sesli ya da görüntülü mesajı sürece katkı sağlar'

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajının görüntülü ya da sesli olması için talepte bulunacaklarını söyledi. Buldan 'Bu barış sürecine çok büyük katkı sağlar' dedi

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da yapılacak nevruz kutlamasına göndereceği mesaj ile ilgili tartışmaları DHA muhabirine değerlendirdi.

Haberin Devamı

'SESLİ YA DA GÖRÜNTÜLÜ MESAJ ANLAMLI OLUR'

Buldan, hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Diyarbakır nevruzu için Abdullah Öcalan’dan görüntülü veya olmasa sesli bir mesaj verilmesini gündeme getireceklerini belirterek, "Çünkü, bu halkın talebidir. Artık sayın Öcalan’ın kitlelere ve halka kendisinin hitap etmesini istiyoruz. Bu sesli de olabilir, görüntülü de olabilir. Tabi tercihimiz görüntülü mesajın verilmesidir. Sayın Öcalan’ın Nevruz mesajını kendi sesi ile mesajını duyurmasının daha anlamlı ve önemli olacağını düşünüyoruz. Talebimizi yapacağımız ilk görüşmede hükümet ve devlet yetkilileri ile paylaşacağız. Umarım buna izin verilir, bu barış sürecine çok büyük katkı da sağlar" dedi.

Haberin Devamı

Buldan, Öcalan’dan gelecek görüntülü ya da sesli mesajın barış sürecinin ilerlemesi anlamında pozitif bir havada yaratacağını da ifade ederek, "Bunun sayın Öcalan’ın en büyük hakkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

NEVRUZ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Diyarbakır’da yapılacak olan Nevruz için hazırlıklarını sürdüren Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, kutlamaların yapıldığı sahayı yeniden düzenlediklerini, bu yıl büyük kitlesel katılıma hazırlık yaptıklarını söyledi. Fırat, "Abdullah Öcalan, 2013 Nevruzunda tarihi bir deklarasyon yayınladı. 2014 tarihinde bir deklarasyon daha yayınlandı o deklarasyon süreci pekiştirdi. 2015 Nevruzundan önce 10 maddelik bir deklarasyon ortaklaşa olarak yayınlandı" dedi.

Fırat, bu yılki Nevruz’un barış, kardeşlik ve çözüm Nevruzu olarak damgasını vuracağınıda ifade ederek, "Halkımız Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı’dan görüntülü bir mesaj bekliyor. Bence bu özlem gerçekleşecektir. Bu konuda umutluyum" diye konuştu.

DHA