Eğitim - Kariyer Ödemişliler öğrenci yurdu istiyor

Ödemişliler öğrenci yurdu istiyor

Paylaş
Ödemişliler öğrenci yurdu istiyor

İzmir Ödemiş'te iki yüksekokulda eğitim verilmesine karşın öğrenci yurdu olarak yalnızca belediyeye ait 2014 yılında yapılan 96 kişi kapasiteli Kız Konuk Evi hizmet veriyor

1996 yılında Ege Üniversitesi tarafından açılan Sağlık Yüksekokulu’nun geçen yıl bakım onarım işlemleri için kapatıldığını hatırlatan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, öğrencilerin bu yıl Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde eğitimlerini sürdüreceklerini belirtti.

YURT BULAMAYINCA OKUMAKTAN VAZGEÇİYORLAR

Okulun 1 yıl aradan sonra Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü olarak hizmet vereceğini dile getiren Nihat Savuran, "Ödemiş’te Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu adıyla tarıma dayalı eğitim veren bir okul daha bulunuyor. 612 mevcutlu yüksekokul ve yeni açılacak olan Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’ne kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte ilçemiz bir hayli hareketlenecek. Ancak yurt sorunumuza Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun acilen çözüm bulmasını bekliyoruz. 2014 yılında belediye tarafından Gül Sokak’ta açılan Kız Konuk Evi, belediye oto garajı karşısına taşındı. Ancak yüzlerce öğrencimiz yurt bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu’nda 241 kız, 371 erkek öğrenci eğitim görüyor. Belediyenin açtığı Kız Konuk Evi kapasitesinin az olması nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyor. Bazı öğrenciler ev tutuyor. Ancak giderleri çok yükseliyor. Bazı öğrenciler ise yurt olmadığı için okumaktan vazgeçiyor" dedi.

Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı