Gündem Ödenmeyen faturalar köyü susuz bıraktı

Ödenmeyen faturalar köyü susuz bıraktı

Paylaş
Ödenmeyen faturalar köyü susuz bıraktı

Burdur'un Bayındır köyünde, halkın TEDAŞ'a olan borcu nedeniyle önce köyün elektriği ardından da suyu kesildi

Burdur'da merkeze bağlı 450 nüfuslu Bayındır Köyü'nün TEDAŞ'a olan borcu nedeniyle önce elektriği ardından da suyu kesildi. Bu nedenle köy meydanında bulunan kaynak suyunu kullanmak zorunda kalan köylüler, her gün ellerinde kovalarla evlerine su taşıyor.

Haberin Devamı

İçme suyunun sondajla sağlandığı Bayındır Köyü'nün TEDAŞ'a olan 148 bin TL'lik borcu nedeniyle önce elektrikleri sonra da içme suları kesildi. Köylüler yaklaşık 15 gündür, içme ve temizlik suyu ihtiyaçlarını yalaklar ve kaynak sularından karşılamaya çalışıyor. Köy meydanındaki içilemez raporu bulunan kaynak suyunun başında sıraya giren köylüler bidon ve kovalarla evlerine su taşıyor.

Köylüler, bu durumdan çok rahatsız olduklarını, banyo, temizlik, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Susuzluk yüzünden köyde salgın hastalıkların da görüldüğünü belirten köylüler, köy meydanındaki kaynak suyundan içen yaklaşık 30 çocuğun yüksek ateş şikayetiyle hastanelik olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

2.5 YILDIR SU PARASI TOPLANMADI

2004 yılından bu yana su parasını ödemeyen 36 köylüyü mahkemeye verdiğini belirten Bayındır Köyü Muhtarı Ferhat Çetin, son 2.5 yıldır ise köyde hiç su parası toplanmadığını söyledi. Anons yaptırmasına rağmen hiç kimsenin su parasını ödemediğini ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

“Sondajların elektrik faturasını ödeyemediğimiz için TEDAŞ elektriği kesince sularımız da kesildi. Köyümüzün bütün evrakı savcılıkta inceleniyor. Ben topladığım parayı TEDAŞ'a yatırdım. Toplam 148 bin TL borcumuz var. Bu borcun faizi de geliyor. Köyde su depomuz olmadığı için sondajımız 24 saat su basıyor. Parayı toplayabilirsek suyumuz tekrar açılacak ama para toplayamıyoruz. Su olmadığı için köyde çocuklar hastalanmaya başladı.”

ÇOCUKLARIMIZ HASTALANIYOR

Köylülerden İbrahim Kızıldemir ise, borcu ödeyecek güçleri olmadığını söyledi. Kızıldemir, “Başbakanımız bizim buraları gezsin, rezilliğimizi görsün. Burada herkes aç. 150 bin TL borcumuz var. Bunu ödeyebilecek gücümüz yok. Köy meydanında bulunan kaynak suyu kirli. Su olmadığı için zorunlu olarak içiyoruz. Suyu içen çocuklarımız ateşleniyor. Salgın hastalık var” diye konuştu.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)