Siyaset ÖDP ve SDP silahla satırla kapıştı
Paylaş
ÖDP ve SDP silahla satırla kapıştı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi ile Sosyalist Demokrasi Partisi üyeleri Beyoğlu'nda sokak ortasında çatıştı

Beyoğlu'nda, bir toplantı öncesi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri arasında başlayan tartışma sonrası silah, satır ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Kocatepe Mahallesi Yoğurtçu Faik Sokak'taki ÖDP binası önünde başladı. İddialara göre, bir toplantı öncesinde SDP üyeleri ve ÖDP üyeleri arasında sözlü sataşma yaşandı. Tartışmanın ardından SDP'liler ÖDP binasına girmek istedi. Fakat partililer buna izin vermedi. Olaydan kısa bir süre sonra aralarında çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin de bulunduğu bir grup ÖDP'li, aynı mahalledeki SDP binasına giderek konuşmak istedi. Ancak, binanın basıldığını düşünen bir kişi içeriden av tüfeği ile ateş açtı.

Açılan ateş sonucu Mustafa Düskan ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Arif Altuğ Akbaş bacağından ve belinden yaralanarak, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kavgada yumruk ve satırla yaralanan Turan Gülkız, Yalçın Köse, Ali Cennet ve Bilgi Üniversitesi’nden Arif Kara da aynı hastanede tedaviye alındı. Hastaneye gelen ÖDP'nin avukatları, kavganın siyasi değil kişisel bir sorun nedeniyle yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Olaydan sonra polis, kavganın yaşandığı sokakta güvenlik önlemleri aldı. Yaralıların ifadesine başvuran polis ekipleri, ateş açan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)