Siyaset ÖDP, YSK'yı protesto etti
Paylaş
ÖDP, YSK'yı protesto etti

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, "YSK'nın bizi seçim dışı bırakmasının peşini bırakmayacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Bir grup ÖDP’li, seçime dahil edilmemelerini protesto etmek için parti genel merkezi önünde toplandı.
Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı’nı trafiğe kapatan partililer, Kızılay’a yürüdü. Yol boyunca slogan atan ve pankart açan grup adına Genel Başkan Taş, Güven Park’ta basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

YSK’nın en temel insan hakkı olan seçme ve seçilme hakkını ellerinden aldığını ileri süren Taş, ’yasaksız-barajsız seçim’ talebi ile bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Alper Taş, şunları kaydetti:
"Yüzde 10 seçim barajı kaldırılsın, siyasete getirilen tüm kısıtlamalar, seçme ve seçilme hakkının önündeki engellemeler kaldırılsın, kadınlara pozitif ayrımcılık uygulansın ve kota zorunlululuğu getirilsin, seçilme yaşı 18’e indirilsin, siyasi partiler yasasında lider sultasına yol açan hükümler değiştirilsin ve parti içi demokrasi gereği ön seçim uygulansın, propaganda konusunda eşit haklar sağlansın, hazine yardımı esasları adil yararlanma ilkesiyle yeniden düzenlensin."

Siyasi Partiler Yasası ile Seçim Yasası’nın değiştirilmesi için tüm Türkiye’de imza toplayacaklarını belirten Taş, imzaları seçimden hemen sonra yeni parlamentoya sunacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

ÖDP’nin seçime girmesinin haksız şekilde engellendiğini iddia eden Taş, "YSK’nın bizi seçim dışı bırakmasının peşini bırakmayacağız. İç hukuk yolu tükendiği için sorunu uluslararası hukuka taşıyacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız" diye konuştu.

Taş, bir soru üzerine, kısa bir süre sonra parti organlarının toplanarak, seçimde kimi veya hangi partiyi destekleyeceklerine karar vereceklerini söyledi.