Eğitim - Kariyer ODTÜ'de hayaller 'Tasarım Fabrikası'nda ürüne dönüşecek

ODTÜ'de hayaller 'Tasarım Fabrikası'nda ürüne dönüşecek

Paylaş
ODTÜ'de hayaller 'Tasarım Fabrikası'nda ürüne dönüşecek

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, (ODTÜ) öğrencilerin hayallerini ürüne dönüştürebilecekleri 'Tasarım Fabrikası' projesini aktif hale getirdi. Öğrenciler Tasarım Fabrikası'nda çalışmayı seçmeli ders olarak alabilecek, isterlerse gönüllü olarak da çalışabilecek. Ayrıca öğrenciler projelerin patentini de alabilecek

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Kalay, "ODTÜ Tasarım Fabrikası"na ve lisans öğrencileri için yapılan yeniliklere ilişkin bilgi verdi.

Doç. Dr. Eren Kalay, üniversitenin tüm lisans öğrencilerinin buluşabildiği Tasarım Fabrikası projesinin amacının, öğrencilerin disiplinler arası takımlar oluşturarak sanayi ile etkileşim ve iş birliği halinde yeni ürünler geliştirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye'deki sağlık, bilişim, enerji ve savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren bazı önemli şirketlerin, tasarım fabrikasındaki ürünlere sponsorluk yaptığını belirten Doç. Dr. Eren Kalay, göç projelerinden teknolojiye, sosyal projelerden mühendislik tasarımlarına kadar birçok yeni ürünün öğrencilerin hayalleriyle gerçeğe dönüştüğünü belirtti.

PATENT DE ALINIYOR

Doç. Dr. Eren Kalay, geçen yıl kurulan ve bu yıl aktif hale gelen Tasarım Fabrikası'nda projelerin patent alabildiğini de belirterek "Tasarım fabrikasında öğrenciler farklı bölümlerdeki arkadaşlarıyla çalışmanın yanı sıra şirket çalışanları ve üniversiteden hocalarla bir araya gelerek proje üzerinde beyin fırtınası yapıyorlar. Lisans öğrencileri, projelerine patent alabiliyor. Bu durum öğrenciler için çok büyük şans" dedi.
.

Haberin Devamı