Gündem ODTÜ'de yangın çıktı

ODTÜ'de yangın çıktı

Paylaş
ODTÜ'de yangın çıktı

Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) arazisinde yangın çıktı

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Çanakkale'de hemen hemen aynı saatlerde yangınlar çıktı. Bağcılar'daki fabrikayı saran dumanlar arasındaki işçilerin imdadına vatandaşların yetiştiği kabus dakikalarında Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) arazisinden alevler yükseldi. İzmir ve Manavgat'ta yeşili küle çeviren alevlerin söndürüldüğü saatlerde ise Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda alarm verildi. Şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu bölgedeki yangını söndürmek için ekipler seferber oldu.

Haberin Devamı

ODTÜ arazisinin Ahlatlıbel kesiminde bulunan ormanlık bölgede çıkan yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve ASKİ ekipleri müdahale ediyor.

Alevlere teslim olan alandan yükselen dumanlar geniş bir bölgeden görülebiliyor. Yangın söndürme ekipleri, yanan ağaçların bulunduğu bölgeye ulaşabilmek için ODTÜ arazisini çevreleyen tel örgüleri yıkarak, itfaiye araçları ve tankerlerin geçişini sağlıyor.

İLK MÜDAHALE ASKERLERDEN

Çanakkale’de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Eceabat İlçesi’ne bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Şehitliği’ne 500 metre mesafedeki yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı.

Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi. Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor.

Haberin Devamı

Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi.