Gündem ODTÜ'lü öğrencinin akıl almaz intiharı

ODTÜ'lü öğrencinin akıl almaz intiharı

Paylaş
ODTÜ'lü öğrencinin akıl almaz intiharı

ODTÜ'lü öğrenci otobüs durağında siyanür içerek intihar etti

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünde okuyan Özgür Akbulut Konak Bahribaba Parkı’ndaki otobüs duraklarında siyanür içerek intihar etti. Hastaneye kaldırılan Akbulut kurtarılamadı.

Haberin Devamı

İzmir’in Konak İlçesindeki otobüs duraklarında çok sayıda kişinin şaşkın bakışları arasında sodyum karıştırılmış siyanürü içen ODTÜ öğrencisi, 20 yaşındaki Özgür Akbulut, yaşamına son verdi. Akbulut’un siyanürü aldığı işyerinin sahibi, "Satışı yasak olan bir madde değil. Fiş karşılığında satarız. İnsan niyetini bozduktan sonra her türlü yöntemle intihar edebilir. Genellikle kuyumcular alır" dedi.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Bahribaba otobüs duraklarında meydana geldi. Bir süreden bu yana psikolojik sorunları bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümü öğrencisi Özgür Akbulut, bu sabah Menemen İlçesi’nde İzmir’e geldi. Akbulut, ilk olarak Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan firmadan soydum karıştırılmış siyanür aldı. Daha sonra siyah poşet içerisine koyduğu siyanürle Bahribaba otobüs duraklarına giden Özgür Akbulut, burada bulunan çok sayıda kişinin gözleri önünde poşetten çıkardığı plastik kap içerisindeki siyanürden içti. Kısa süre sonra fenalaşan Akbulut, olay yerinde yapılan ilk müdahale ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özgür Akbulut, acil serviste doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Geçen ocak ayında da Menemen İlçesi’nde ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu belirtilen Özgür Akbulut’un cesedi, nöbetci savcının incelemesi ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polis, Akbulut’un olay sırasında yanında bulunan siyanür kutusuna da el koydu.

ÖZEL KULLANIM AMAÇLI

Üzerinde "Profesyonel kullanıma yöneliktir ile analitik ve AR-GE amaçlı kullanım içindir" uyarılarının bulunduğu siyanürün satıldığı firmanın adını söylemek istemeyen yetkilisi ise, "Genellikle kuyumculara satarız, satışı yasak olan bir madde değil. Fiş karşılığı satışını yaparız. Bir insan niyetini bozduktan sonra her türlü yöntemle intihar edebilir" dedi. Özgür Akbulut’un ailesine ulaşmaya çalışan polisin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

DHA