Dünya Ödü patlayan 5 bin tavuk telef oldu!

Ödü patlayan 5 bin tavuk telef oldu!

Paylaş
Ödü patlayan 5 bin tavuk telef oldu!

Tavuk çiftliği sahibi, Savunma Bakanlığı'nı mahkemeye verdi. Sebep ise...

Fransız çiftçi, alçaktan uçak iki savaş uçağının yaklaşık 5 bin tavuğunun korkudan ölmesine yol açtığını savunuyor.

Haberin Devamı

Ülkenin batısındaki Pleguien köyünde yaşayan çiftçi Etienne Le Mahaute, askeri uçaklarının 4 bin 800 tavuğunun ölümüne neden olduğunu öne sürüyor.

Mahauté salı günü öğle yemeği yedikleri sırada iki savaş uçağı çiftliğinin üzerinden çok alçaktan uçuş yaptığını söylüyor. Mahauté, "Evde yemek yiyorduk. Uçaklar üstümüzden geçtiğinde sırtımızda çok güçlü bir titreşim hissettik, sesleri çok yüksekti" diye anlatıyor.

Derhal kümeslere koşan çiftçi tavuklarının aynı yöne kaçıştıklarını ve binlercesinin cansız olduğunu gördü.

ÜST ÜSTE YIĞILMIŞLAR!

"Tavuklar korkmuştu. Hepsi aynı yöne kaçışmış ve üst üste yığılmıştı. Eğer orada olmasaydık daha kötü olabilirdi. Yapabildiğimiz kadar birbirlerinden ayırdık" diye konuşan çiftçinin tavuklarına otopsi yapan bir veteriner de uçaklar geçmeden önce hepsinin hayatta olduğunu doğruladı.

Haberin Devamı

Bir tarım kooperatifine ait 68 bin kümes hayvanından sorumlu olan çiftçi, şimdi 12 bin-15 bin euro arasında tazminat talep ediyor.

Hava kuvvetleri yetkilisi Frédéric Solano, iki savaş uçağının salı günü öğle saatlerinde 'mevcut kurallara uygun önceden belirlenmiş bir irtifada' çiftliğin üzerinden uçtuğunu doğruladı.

Savunma Bakanlığı, şikayetler departmanının konuyu inceleyeceğini, ama 'hayvanların ölümüyle uçaklar arasında bir bağlantı olduğu konusunda ihtiyatlı' olduklarını bildirdi.

Geçen yıl İngiltere Savunma Bakanlığı tavukları hava kuvvetlerinin hava akrobasisi ekibinden korkan tavukları çok az yumurtlayan çiftçiye 42 bin sterlin ödemişti.

(GAZETEPORT)