Yaşam Ödül rekortmeni 'Çoğunluk' yeniden vizyonda

Ödül rekortmeni 'Çoğunluk' yeniden vizyonda

Paylaş
Ödül rekortmeni 'Çoğunluk' yeniden vizyonda

Seren Yüce'nin yurtiçi ve yurtdışında topladığı ödüllerle geçen yıla damgasını vurmuştu

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı, yurtiçi ve yurtdışında aldığı ödüllerle dikkat çeken 'Çoğunluk', 8 Nisan Cuma günü Türkiye genelinde yeniden vizyona girdi. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Malatya ve Trabzon’da toplam 19 salonda gösterime giren film son olarak 4. Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi İlk Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmıştı.

Haberin Devamı

'Çoğunluk' ayrıca bu ay başında New York'un ünlü sanat mekânı Modern Sanatlar Müzesi'nin (MoMA) Yeni Yönetmenler / Yeni Filmler seçkisinde gösterildi. Bu yıl 40. yılını kutlayan Modern Sanatlar Müzesi ile Lincoln Film Merkezi’nin ortak düzenlediği Yeni Yönetmenler / Yeni Filmler seçkisinde 'Çoğunluk' ile beraber 28 uzun ve 7 kısa metrajlı film yer aldı. Bugüne kadar MoMA'da toplu gösterimlerine yer verilen Ömer Kavur, Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz ve Ferzan Özpetek'in ardından, 2009 yılında Özcan Alper’in Sonbahar filmi Yeni Yönetmenler / Yeni Filmler seçkisinde gösterilmişti.

Dünya prömiyerini Geleceğin Aslanı ödülüyle döndüğü 67. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yapan 'Çoğunluk', Türkiye prömiyerini yaptığı 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ni kazanmış ve hemen ardından 15 Ekim’de Türkiye’de vizyona girmişti. Ayrıca 12. Mumbai Film Festivali’nden de En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’ni alan Çoğunluk, son olarak 23. Premiers Plans - Angers Avrupa İlk Filmler Festivali’nden En İyi Film’e verilen Büyük Jüri Ödülü’nü kazanmıştı.

Haberin Devamı

SEREN YÜCE'NİN İLK FİLMİ

İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan’ın hayatına odaklanan filmin başrollerini Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra ve Nihal Koldaş paylaşıyor. Yardımcı oyuncularda Erkan Can, Cem Zeynel Kılıç, Feridun Koç, Mehmet Ünal ve İlhan Hacıfazlıoğlu yer alıyor.

Daha önce Yeşim Ustaoğlu ve Fatih Akın’la birinci asistan olarak çalışan Seren Yüce’nin ilk filmi olan 'Çoğunluk'un görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Mary Stephen yaptı. Yapımcılığını Yeni Sinemacılar’dan Sevil Demirci, Önder Çakar ve Seren Yüce’nin üstlendiği filmin uygulayıcı yapımcılığını Özkan Yılmaz, sanat yönetmenliğini Meral Efe yaparken müziklerini Gökçe Akçelik hazırladı.