Siyaset Of! Çok ağır sözler
Paylaş
Of! Çok ağır sözler

Başbakan Erdoğan Of'ta yaptığı konuşmada anayasa değişikliği halkın önüne gelecekken terör eylemlerinin artmasının tesadüf olmadığını söyledi

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Rize’de düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Sözü Gazze konusuna getiren Erdoğan şunları söyledi: “Bize diyorlar ki ‘Türkiye’nin Ortadoğu’da ne işi var, Filistin’de ne işi var?’ Bunu söyleyenler bu ülkenin tarihinden nasibini almayanlardır. Adama sormazlar mı ‘Amerika’nın Irak’ta, Filistin’de, Afganistan’da ne işi var? Fransa’nın, İngiliz’in ne işi var?’ 500 yıl önce nasıl İspanya’dan kovulan Musevilere sahip çıktıysa dedelerimiz, bugün de biz Filistin’deki kardeşlerimize sahip çıkıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bizi tehdit ediyorlar’

Erdoğan şöyle devam etti: “Monşerler bize diplomasi dersi vermeye kalkıyor. ‘Türkiye’nin ekseni kayıyor, Türkiye batıdan kopuyor’... Akıllarınca bizi tehdit ediyorlar. İsrail destekli uluslararası basına da yurt içindeki taşeronlara da açık açık sesleniyorum: Türkiye başka ülkelere benzemez. AK Parti iktidarı başka iktidarlara benzemez. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz ama onurumuzla kimseyi oynatmayacağız. Bunu böyle bilin.”

‘Şehitleri istismar var’

Şehit cenazelerini istismar ederek oy toplama gayreti içinde olanlar bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Şehitler musalla taşında sadece dua bekler, slogan değil. Diyanet İşleri’ne bir müracaat edin de size cenaze namazlarının edebini, adabını bir öğretsinler” dedi.

Haberin Devamı

‘Kirli senaryolar devrede’

Trabzon’un Of ilçesindeki toplu açılış törenlerine katılan Erdoğan, şunları söyledi: “Şunu herkesin sorgulamasını istiyorum. Tam anayasa değişikliği halkın önüne gelecekken, neden terör örgütü eylemlerini artırdı? Kim bizim karşımıza dikildi parlamentoda? CHP, MHP, BDP, terör örgütü, İmralı... Bak karşımıza dizilenler bunlar. Onların karşısında olan kim? AK Parti iktidarı. Farkımız bu... Bizi engellemeye çalışıyorlar. Geçmişte devreye konulan kirli senaryolar, bugün yeniden konulmak isteniyor. Danıştay saldırısı oldu, ‘Bunu dinciler yaptı’ dediler. Sonunda ne oldu? onlar da malum organizasyonun içinden çıktılar. Özür dilediler mi? Hayır.”