Spor 'Ofans kazandırır, defans şampiyon yapar'

'Ofans kazandırır, defans şampiyon yapar'

Paylaş
'Ofans kazandırır, defans şampiyon yapar'

Süper Lig'in ikinci yarısında henüz golle tanışamayan Ankaragücü'nde yardımcı antrenör Ümit Özat, önce gol yememeyi öğreneceklerini söyledi

Teknik direktör Roger Lemerre ile göreve geldiklerinde ilk olarak takıma gol yememeyi öğrettiklerini ifade eden yardımcı antrenör Ümit Özat, "Hedeflerimizi gol yememek üzerine kurduk. Bizim takımımız daha yeni yeni oturmaya başladı.

Yeni transferler yapıldı ve takım yeni yeni ısınmaya başlıyor. Bizim hem Manisa hem Galatasaray hem de Diyarbakır maçında kaçan pozisyonlarımız var. Önce gol yememeyi sonra gol atmayı öğreneceğiz.

Kiralık gelen oyuncular bile önüne hedef koyuyor. Bu takım 45 kişi içerisinden oluşturuldu. Bizim pozisyonlarımız da var ama gol atmayı henüz öğrenemedik. Maça çıktığınız rakipler birlikte oynamış futbolculardan kurulu. 34 maçta hiç gol yemesen 34 puan cepte olur.

Ofans kazandırır, defans şampiyon yapar. Bu takım ilk yarı 25 gol yedi. Oynamayan savunma oyuncularımız da vardı ve onlar da aramıza katıldı" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ÜST SIRALAR"

Ankaraspor maçı hariç geride 13 maç kaldığını hatırlatan Ümit Özat, "Biz bir an önce üst sıralara yükselmek istiyoruz. Bizim kadro kalitemiz Bursaspor ile hemen hemen aynı ama orada ki futbolcular kaç senedir bir arada oynuyor. Ankaragücü 3-4 hafta içerisinde oturacaktır.

Biz her maça kazanmak için çıkarız. Kazanamasak da kaybetmeyeceğiz. En azından gol yemeyeceğiz. Artık galibiyetlerle tanışıp bulunduğumuz tehlikeli bölgeden bir an önce uzaklaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ercan Ata-Uğur Aktemur/ANKARA (DHA)

Haberin Devamı