Dünya Ofer Mossad'ın Truva atıymış!

Ofer Mossad'ın Truva atıymış!

Paylaş
Ofer Mossad'ın Truva atıymış!

İngiliz basını, İsrail gizli servisinin cuma günü ölen İsrailli işadamı Ofer'in gemilerini İran'da istihbarat toplamak için kullandığını öne sürdü.

İsrailli milyarder iş adamı Sami Ofer, cuma günü 89 yaşında hayatını kaybetmeden birkaç gün önce ABD tarafından yaptırımlara karşı gelerek İran’a petrol tankeri satmakla suçlanmıştı.

İsrail hükümetine oldukça yakın olan bir işadamının neden İran‘a karşı olan yaptırımları delmek isteyeceği merak edilirken İngiliz gazetesi Sunday Times, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde ilginç bir iddia ortaya attı. Buna göre Ofer’in şirketine ait gemiler İran açıklarında ticaret için bulunmuyor, aslında İran’ın nükleer faaliyetlerini takip etmek isteyen Mossad için üs görevi görüyordu.

HELİKOPTERLER GİZLENİYOR

Savunma kaynaklarının anlattıklarına göre Ofer Kardeşler Grubu’na ait kargo gemileri, modifiye edilmiş konteynırların içine saklanan Black Hawk helikopterleri İran kıyılarına yaklaşıldığında dışarı çıkarılarak ülke üzerinde uçuyordu. İsrail, bu sayede şüphe uyandırmadan İran’ın nükleer tesisleri hakkında geniş istihbarat topluyordu.

Gemicilik veri tabanı Equasis’e göre son 10 yıl içinde Ofer Kardeşler Grubu’na ait en az 13 gemi İran kıyılarına demirledi. Geçen sene Mossad ajanları üst düzey bir Hamas yöneticisi olan Mahmud el-Mabhuh’a Dubai’de otel odasında suikast düzenlemişti. Şimdi uzmanlar, bazı ajanların Dubai’den Ofer’in gemilerinden birinde saklanarak ayrıldığını düşünüyor.

Haberin Devamı

ESKİ BAŞKAN SAVUNMUŞTU

Daha önce Ofer’in İran’la ilişkisinin İsrail tarafından bilindiği ve desteklendiği iddia edilmiş ancak hükümet bunu reddetmişti. Ancak iddialar hakkında şüphe uyandıran olaylar meydana gelmişti. Ocak ayında emekli olan Mossad’ın eski şefi Meir Dagan, Ofer kardeşleri savunarak, “Bu davanın ayarı kaçtı” demişti.

Perşembe günü ise İsrailli milletvekili Carmel Shama-Hacohen, Ofer hakkındaki iddialar üzerine televizyonda yapılacak bir tartışmayı, İsrail’in çıkarlarına zarar verebileceği uyarısında bulunan bir not alınca iptal etmişti. Shama-Hacohen, notun içeriğini açıklamayı reddederken, “Açık konuşacağım, not bir iş adamından değil politik bir figürdendi. Meğer gerçek çok daha karmaşıkmış, sıradan bir hayal gücünün baş edebileceğinden çok daha karışık ve hassa” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

İddiaya göre gemilerdeki özel konteynerler İran kıyılarına gelince açılıyor ve helikopterler gemiden ayrılıyordu.

NETANYAHU: O TAM BİR SİYONİSTTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise önceki gün uzun süredir devam hastalığına yenik düşerek 89 yaşında ölen ülkenin en zengin işadamı Sami Ofer’i, İran’la yaptığı gemi ticareti skandalında akladı. Netanyahu, “Sami Ofer, tam bir Siyonistti ve diğer Siyonistlere olan bağlılığını hiç unutmadı. Zirveye çıktığı günlerde bile” dedi. Şirketi de, Ofer’in bugün toprağa verileceğini açıklayarak, “Grubun işleri değişiklik olmadan sürecek. Sami’nin büyük mirasını oluşturan sıkı çalışma ve kendini adama geleneğini koruyacağız” açıklamasını yaptı.

MİLLİYET