Spor OFK Belgrad'ın tarihi

OFK Belgrad'ın tarihi

Paylaş
OFK Belgrad'ın tarihi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Galatasaray'a konuk olacak OFK Belgrad, Sırbistan Süper Ligi'nde mücadele eden en eski kulüp

Kuruluş yılı 1911 olan ve Omladinski Fudbalski Klub yerine OFK kısaltmasını kullanan Belgrad ekibi, geçtiğimiz sezonu lig 3.’sü olarak tamamladı.

Teknik direktör Dejan Djurdjevic yönetiminde genç bir kadroyla mücadele eden OFK Belgrad’da 2 Karadağlı oyuncusu dışında yabancı pasaport taşıyan isim bulunmazken, golcü oyuncuları Milic ile Simic dikkati çeken isimler.

5 KEZ LİG ŞAMPİYONU OLDU

OFK Belgrad, maçlarını 15 bin 900 kapasiteli Omladinski Stadı’nda oynuyor. Son yıllarda önemli bir başarı elde edemeyen kulübün, eski Yugoslavya döneminde kazandığı 5 lig şampiyonluğu da bulunuyor.

Avrupa kupalarına da yine 1950, 1960 ve 1970’li yıllarda OFK Belgrad’ın göze batan başarılı sonuçları bulunuyor.

ASLAN 234. KEZ AVRUPA'DA

Fuar Şehirleri Kupası’nda 1958-59 sezonunda yarı final, 1960-61 sezonunda ise çeyrek final oynayan kulüp, bu organizasyonun adının UEFA Kupası’na çevrilmesinin ardından da 1972-73 sezonunda çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

OFK Belgrad, Kupa Galipleri Kupası’nda ise 1962-63 sezonunda yarı finale kadar yükseldi.

GALATASARAY BELGRAD’DA TURLAYAMADI

Türkiye’nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ekibi olan Galatasaray, tarihinde iki kez Sırp ekibiyle karşılaşırken, ikisinde de tur atlayamadı.

Sarı-kırmızılılar, eski Yugoslavya döneminin Avrupa’da en fazla ses getiren Belgrad takımı olan Kızılyıldız ile UEFA Kupası’nda 1979-80 ile 1989-90 sezonlarında eşleşti.

İlk eşleşmesinde İstanbul’da rakibiyle 0-0 berabere kalan Galatasaray, deplasmanda 3-1 yenilirken, ikinci eşleşmesinde ise bu kez İstanbul’da 1-1 berabere biten maçın ardından Belgrad’da rakibine 2-0’la boyun eğdi.

2

Haberin Devamı