Magazin Ögeday'ın çocukları: Güyük Han kimdir? Kimler?

Ögeday'ın çocukları: Güyük Han kimdir? Kimler?

Paylaş
Ögeday'ın çocukları: Güyük Han kimdir? Kimler?

Diriliş Ertuğrul'da bu akşam Moğol İmparatoru Ögeday'ın ölümünün ardından başa Güyük Han geçiyor. Bu gelişme sonrası, başta Diriliş Ertuğrul seyircileri başta olmak üzere tarih konusunda detaylı bilgi almak isteyenler Ögeday'ın çocukları ve Güyük Han hakkındaki detayları merak etti.

Diriliş Ertuğrul'da Ögeday'ın ölümünün ardından başa geçen isim Güyük Han oluyor. Tarihe damga vuran bu olay başta Diriliş Ertuğrul izleyicileri olmak üzere tarih konusunda araştırma yapanların ilgisini çekmiş durumda... İşte Ögeday'ın çocukalr ve Güyük Han hakkındaki bilgiler...

Haberin Devamı

ÖGEDAY HAN ÇOCUKLARI

Tarihi kaynaklara göre Ögeday Han'ın 8 çocuğu vardır. Bunların isimleri ise; Güyük Han, Huden, Hoçu, Horaçar, Haşi, Kadan, Melig, Sürkhakhan

GÜYÜK HAN KİMDİR?

19 Mart 1206 tarihinde dünyaya gelmiştir. Babası Ögeday'dır. Dedesi ise Cengiz Han'dır. Eşi Oghul Qaimish'dir. 2 kardeşi vardır ve isimleri Kadan, Godan Khan olarak bilinir. 24 Ağustos 1246 – 20 Nisan 1248 tarihleri arasında hüküm sürmüştür. Annesi idari, dini ve hukuki konularda yetki sahibi olan kişilerin yetki ve vazifelerini vekil olarak yürütmekteydi.

Moğol İmparatorluğu'nun başına 1246 yılında geçmiş ve 20 Nisan 1248 tarihinde, 42 yaşında iken öldü. Güyük Han'ın ölümü Moğol İmparatorluğu'nun parçalanmasını büyük ölçüde önledi. Çünkü onun han olarak seçilmesi, Cengiz Han'ın en büyük oğlu olan Cuci'nin oğlu Batu Han'ın tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı