Ekonomi Öger'i İngilizler alıyor

Öger'i İngilizler alıyor

Paylaş
Öger'i İngilizler alıyor

İngiliz Thomas Cook, Almanya'da Türkiye tatil paketleri satan Öger Tur'u alıyor

30 milyon euro’luk satın alma

Haberin Devamı

İngiliz Thomas Cook Grubu, Almanya’da Türkiye tatil paketleri satarak faaliyet gösteren Öger Tur’un yüzde 100’ünü satın alacağını duyurdu. Şirket, Öger’i 30 milyon euro’ya alacak.

Öger bünyesindeki firmalar, Türkiye’de 2.5 milyon euro’luk acente ve konaklama hizmetini Thomas Cook’a karşılıksız sağlayacak. Thomas Cook, Öger markasını ve firmanın Hamburg ofislerini kullanacak. Dünyanın önde gelen turizm grubu olan Thomas Cook, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda birinci ya da ikinci sırada bulunuyor.

Eylül 2010’da tamamlanacak

Satın alma sürecinin Eylül 2010’da tamamlanması bekleniyor. Öger Tur’un sahibi Vural Öger, Thomas Cook’ta yönetim ve denetleme kurulu üyeliğine getirildiğini belirterek, “Öger Türk markası olarak Avrupa’da daha güçlü şekilde faaliyetine devam edecek.

Haberin Devamı

Öger Türk Tur, Türkiye’deki otelcilik şirketi, Türkiye’deki 7 otel ve Öger Tours’un Türkiye’deki servislerini yapan Holiday Plan Otelcilik benim elimde kalarak faaliyetine devam edecek. Personel açısından bir değişme olmayacak” diye konuştu.

Almanya’daki konumu güçlenecek

Thomas Cook Grubu CEO’su (icra kurulu başkanı) Manny Fontenla-Novoa bu satın alma ile Avrupa’daki tüm pazarları için önemli bir güzergâh olan Türkiye’deki varlıklarını güçlendireceklerini söyledi.

Manny Fontenla-Novoa şöyle konuştu: “Grubumuzun en önemli faaliyet alanlarından biri olan Almanya’daki güçlü konumunu daha da sağlamlaştıracak fırsatlar araştırıyorduk. Öger Tur’u satın almamızın bu hedefimizi gerçekleştirme stratejimizde önemli bir adım olacağına inanıyorum.”