Türkiye (Son Dakika) Oğlu nakil beklerken ölen anne 3 kişiye hayat verdi

Oğlu nakil beklerken ölen anne 3 kişiye hayat verdi

Paylaş
Oğlu nakil beklerken ölen anne 3 kişiye hayat verdi

Giresun'da solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren kadının organları, 3 kişiye umut oldu

Bir dizi kronik rahatsızlık şikayetiyle 12 gün önce hastaneye kaldırılan Zergap Kısakoloğlu’nun (52) beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından çocukları, annelerinin iki böbreği ve bir karaciğerini bağışlama kararı aldı.

Haberin Devamı

Kısakoloğlu’nun organları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen ekip tarafından alınarak, bir böbreği Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde nakil bekleyen hastaya, karaciğeri, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki hastaya, bir böreği ise uygun doku sahibi hastaya ulaştırılması amacıyla Samsun Bölge Koordinatörlüğü’ne gönderilecek.

Pof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bal, Zergap Kısakoloğlu’nun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınlarının organ nakline ikna olduğunu söyledi.

Kısakoloğlu’nun çocuklarının yüreklerini ortaya koyarak nakil bekleyen hastalara umut olduğunu ifade eden Bal, "Acılarını hafifleteceğini düşündükleri için organ bağışına karar verdiler. Bu duyarlılığın artırılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"Kardeşimiz akciğer nakli beklerken öldü"

Organları bağışlanan kadının oğlu Hakan Kısakoloğlu da annelerini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.
Kardeşi Serkan Kısakoloğlu’nu 2008 yılında akciğer kanseri nedeniyle kaybettiğini vurgulayan Kısakoloğlu, "Biz kardeşimin akciğer nakli olabilmesi için çok mücadele ettik ama başaramadık. Kardeşimiz akciğer nakli beklerken öldü. Bu organların başka insanlara umut olmasını diliyoruz. Bizim canımız yandı, başka evlatların canı yanmasın. Birilerinin derdine derman olmak istedik" diye konuştu.

Öte yandan Kısakoloğlu’nun cenazesinin bugün Keşap ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.
AA