Gündem Oğlu ve hamile gelinini 'borç para' için öldürmüş

Oğlu ve hamile gelinini 'borç para' için öldürmüş

Paylaş
Oğlu ve hamile gelinini 'borç para' için öldürmüş

Kendisine otomobil almak için oğlundan para istedi, ret yanıtı alınca hem onu, hem de ikizlere hamile 9 aylık gelinini katletti

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde, 10 gün sonra ikiz bebeklerini kucağına almaya hazırlanan gelini ve oğlunu av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlı yakalandı.

Hasanbeyli ilçesi Yeşilköy Mahallesi’nde, dün, evinin yakınında oturan oğlu Mehmet B. (28) ve çevresinde adı "Derya" olarak bilinen 9 aylık hamile gelini Zeliha B’yi (26), evlerinde av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra kaçan Ramazan B. (54), kaçtığı ormanlık alanda jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Cinayetleri, borç para isteği reddedildiği gerekçesiyle işlediği iddia edilen Ramazan B’nin sorgulaması sürerken, 9 aylık hamile gelini ile Osmaniye Orman İşletmesinde mevsimlik işçi olarak çalışan oğlunun cenazeleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Kızının cenazesini teslim almak için morg kapısında beklerken gözyaşı döken baba Süleyman Gökçe (46), kızı ve damadının 1,5 yıl önce evlendiklerini, ikisinin de ikinci evliliği olduğunu, nikahlarının da bir hafta önce kıyıldığını söyledi.

DAYAK YÜZÜNDEN ÇOCUK DÜŞÜRMÜŞ

Kızının daha önceki evliliğinden hamile kaldığını ancak kocasının dayağı yüzünden çocuğunu düşürdüğünü anlatan Süleyman Gökçe, "Kızım, 10 gün sonra ikiz bebeklerini kucağına almanın hayalini kuruyordu. Bu nasıl bir insanlıktır. Sadece kendi evladına değil, benim evladıma ve günahsız iki yavruya da kıydı" dedi.

OTOMOBİL ALMAK İÇİN PARA İSTEMİŞ

Damadının orman işletmesinde mevsimlik işçi olarak çalışarak biriktirdiği 10 bin lira parasının bulunduğunu anlatan Süleyman Gökçe, "Babası, otomobil almak için damadımdan bu parayı istemiş. O da, ’karımın doğumu ve çocuklarım için o para bana gerekli’ diyerek vermemiş. Bunun üzerine evlerine gidip kapının önünde kızımı ve damadımı öldürmüş" dedi.

Ablalarının cenazesini almayı bekleyen ÇÜ Hemşirelik Yüksekokulu öğrencisi Özlem Gökçe ve Kara Elmas Üniversitesi hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencisi Sultan Gökçe, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler.

Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemi tamamlanan orman işçisi Mehmet B’nin cenazesi toprağa verilmek üzere Hasanbeyli ilçesinin Yeşilköy Mahallesine, eşinin cenazesi ise Düziçi ilçesinin Ellek beldesine götürüldü.