Gündem 'Oğlum baban benim'

'Oğlum baban benim'

Paylaş
'Oğlum baban benim'

Almanya'da yaşayan Michael Kazım adlı genç, bugüne kadar hiç görmediği Mardinli babasını aradığını üç gün önce Türk basınında duyurmuştu...

‘Neredesin babacığım?’

Adı, Michael Kazım Gronemann. 19 yaşında. Almanya’nın Ibbenbüren kentinde yaşıyor. Türk basınında 3 gün önce Michael Kazım’ın babasını aradığına dair haber yayınlandı.

Genç şunları söylemişti: “Babam Kasım Diri’yi hiç görmedim. Sadece 1 Şubat 1960’da Mardin’de doğduğunu ve hapisten çıkınca sınırdışı edildiğini biliyorum. Ben bebekken yuvaya verilmişim.
Sonra beni bir aile evlat edinmiş. Bu ailenin soyadını taşıyorum. Babamı bulmak için Türk ve Alman kurumlarına başvurdum. Ama soyadım farklı olduğu için hiçbir bilgi alamadım. N’olur Türkiye’deki babamı bulmama yardımcı olun.”

Türk filminden farksız

İşte bu feryat, Mardin Midyat’tan duyuldu. Midyat’ta seyyar tezgahta döner satarak eşi Nurcan’ı ve 4 çocuğunu geçindiren Kasım Diri (50) durumu öğrenince “Michael Kazım benim oğlum” diye haykırıp ağladı.

Kasım Diri ilginç hikayesini anlattı: “1979 yılında turist pasaportuyla Almanya’ya gittim. Bir lokantada çalışmaya başladım. Burada Yugoslavya pasaportlu Ankica Dimovic ile tanıştım. Sırp asıllı olan Ankica duldu ve eski kocasından çocukları vardı.

1985’te Ankica ile birlikte yaşamaya başladık. 1991 yılında oğlumuz Michael Kazım doğdu. Ankica çocuklara bakmakta zorlandığı için oğlumuzu bakım evine vermek istedi. Ben karşı çıktım. Ama bu sırada cinayet suçundan cezaevine girdim. 11 yıl cezaevinde kaldım. Bu süreçte oğlum alınıp çocuk bakım evine yerleştirilmiş.
Hapiste olduğum için yapabileceğim hiçbir şey yoktu. 18 yaşına gelinceye kadar çocuğu alamayacağım söylendi. Hapisteyken bana oğlumun fotoğrafları gönderiliyordu. 2002 yılında cezaevinden çıktım. Ama sınır dışı edilince bir daha oğlumu hiç göremedim ve hep hasretiyle yanıp tutuştum.”

Türkiye’de yuva kurdu

Midyat’a dönüp evlenen Kasım Diri’nin eşi Nurcan’dan Sarenur (7) Mehmet (6), Busenur (4) ve Muhammed Bekir (3) adında 4 çocuğu olmuş. Eşi Nurcan ve çocuklarının da oğlu Michael Kazım’ın ortaya çıkmasına çok sevindiklerini söyleyen Kasım Diri şöyle devam etti:

“Yıllardır oğlum Michael Kazım’ı düşüne düşüne saçım beyazlayıp döküldü. Bugüne kadar gülmeyen yüzüm şimdi gülmeye başladı. O kadar sevinçliyim ki bir an önce oğluma kavuşmak istiyorum. Mümkün olsa yürüyerek Almanya’nın kapısına dayanıp oğluma sarılacağım, ‘Yavrum senin baban benim’ diye bağıracağım.”

Bulunduğunu duyunca ağladı

Babasının bulunduğu müjdesini Almanya’da DHA muhabirinden alan Michael Kazım da sevinç çığlığı attı. Michael Kazım “Baba, babacığım” diyerek gözyaşı döktü.

Genç “Babamın bulunmasıyla hayatımın en büyük mutluluğunu yaşıyorum. Kendisini önce telefonla arayacağım. Sonra en kısa sürede babamı ziyaret edeceğim” dedi. Almanya’daki amcalarının da aradığı Michael Kazım yakında bir düğüne katılıp baba tarafından akrabalarıyla tanışacak.

Mehmet Halis İŞ-Hakan AYTAŞ/DHA