Esra Karayel Oğlum “Evlenme” Diyor Kızım Baba İstiyor
HABERİ PAYLAŞ

Oğlum “Evlenme” Diyor Kızım Baba İstiyor

Haberin Devamı

SORU: 50 yaşında, dul bir kadınım. Çok erken yaşta evlendim. Eşimi de erken kaybettim. Oğlum 12, kızım 9 yaşında. Benimle evlenmek isteyen biri var. Arkadaşlar aracı oldu. Birbirimizi beğendik. Çocuklarımla tanıştı ve onlara mesafeli davrandı. Oğlum karşı çıkıyor. Kızım ise babaya hasret, çok istiyor. Kararsız kaldım. Bir akıl verin. RUMUZ: YAZGI

CEVAP: Çocuklar söz konusu olduğunda çok iyi düşünmelisin. Öncelik onların olmalı. Seni anlıyorum. Belli ki uzun zamandır yalnız yaşıyorsun. Hayatın yükünü tek başına omuzlamak kolay değil.

Ama önce bu kişinin çocuklarınla ilişkisine bakmalısın. Birlikte zaman geçirin. Sinema ya da diğer aktiviteler hayatınızda olsun. Bu süreçte onu gözlemle. Yaşları küçük olsa da çocuklarının hislerine güven, acele etme. Şunu unutma; beğenmek evlilik için yeterli değil. Bu arada sen de duygularından emin ol.

Derdimi Anlattım Kocamdan Oldum

SORU: 10 yıllık evliliğim bitmek üzere. Son zamanlarda sürekli kavga ediyorduk. Sorunları hep örtbas ettik. Gönlüm de başkasına kaydı ama kocamı aldatmadım. 20 yıllık dostuma sorunumu anlattım. O da gidip kocama söylemiş. Hemen evi terk etti. Şimdi ne yapmam lazım? Kocamı eve nasıl geri döndürebilirim? RUMUZ: DOST KAZIĞI

CEVAP: Gönlün başkasına kaydıysa evliliğinde önemli sorunlar var demektir. Kocan dönse bu sorunlar çözümlenecek mi? Hatanı kabul et. Dostun dediğin kişiyle ilişkini kes. Kendi duygularını gözden geçir. Duygularından emin ol. Evliliğin ile ilgili hissettiklerini yaz. Emin olduktan sonra eşinle konuş. Yapman gereken sadece dürüst olmak. Her sabah ‘kendime ve eşime dürüst olmaya söz veriyorum’ cümlesini tekrarla. “Olan hayırlıdır” derler, bunu da sakın unutma. Ya örtbas ettiğin sorunlar çözülecek ya da hayat seni farklı yollara götürecek.

Hep Bir Şeyler Eksikmiş Gibi Hissediyorum

SORU: Çevremde sevilen, beğenilen bir kadınım. Arada sevgililerim oluyor ama uzun süreli bir ilişki yaşayamadım. Aslında bu çeşitlilik hoşuma gitmiyor. Sosyal hayatım çok hareketli. Sorunum; hayatıma girenlerde hep bir şeylerin eksik olması. Beyaz atlı prens aramıyorum ama boşlukta hissetmek de garip geliyor. RUMUZ: KEDİ

CEVAP: Belki de eksik sendedir. Başka hiç kimse senin içindeki boşlukları dolduramaz. Bunu kabul et. Sosyal hayatına bir hafta ara ver. Akşamları dinlenme zamanında, sakin ve az ışıklı bir odada otur. Üç kere 7 saniye aralıklarla derin nefes al. “Ne olursa içindeki boşluk dolar?” sorusuna cevap ara. Birçok seçenek gelecektir zihnine. Doğru cevabı bulduğunda kalbin hissedecek.

Göreceksin ki cevapların hiçbirinde bir erkek olmayacak. Hayattan keyif almaya kısa süre sonra başlayacaksın. O zaman bana teşekkür etmeyi unutma.

Boşanmak İstiyorum Ama...

SORU: 42 yaşında bir erkeğim ve üç yıldır berbat bir evliliğim var. Ayrılmayı istiyorum, karım da buna razı. Ama yalnız kalırsam diye endişelerim var. İlk yılımız mükemmeldi. Sonra sorunlar bu hale getirdi. Günlük ilişkiler bana göre değil. El ele dolaşacağım, seveceğim bir kadını nasıl bulurum? RUMUZ: DÖRT

CEVAP: Daha ayrılmadan başka bir aşk düşünmen garip. Aşktan bahsediyorsun. O zaman önce ona sahip çık. Elinden geleni yap. Sorunlarınız ne? Bunlar için ne yapabilirsin? Önce bunu düşün. Bir ay zaman tanı kendine. Bu süreçte ilk tanıştığınız zamanlara dön. Fotoğraflara bak ve o günlere dair bir mektup yaz.

O mektubu her gün oku. Hemen sonra sorunları yazdığın kağıdı gözden geçir. Her sorunun karşısına bir çözüm önerisi yaz. Bunları eşinden de yapmasını rica et. Değişime sen de çok şaşıracaksın.

Neden Pireyi Deve Yapıyorum?

SORU: 38 yaşında, iyi eğitimli bir kadınım. Sorunum; ilişkilerdeki en ufak bir hatayı büyütmem. Bu huyumu biliyorum ama vazgeçemiyorum. Erkek arkadaşımın da burnundan getiriyorum. Bu gidişle onu kaybedeceğim. RUMUZ: YARDIM

CEVAP: Korkuların buna neden oluyor. Belli ki erkek arkadaşını seviyor, onu kaybetmek istemiyorsun. Terk edilme riskini almak yerine terk etme yoluna giriyorsun. Bu yazdıklarıma dürüstçe cevap ver. Kim daha önce seni terk etti? 21 gün boyunca kendine ‘İlişki risk almaktır.

Bunu göze alıyorum’ ve hemen arkasından ‘Kendimi seviyorum ve olduğum gibi kabul ediyorum’ cümlelerini tekrarla. Gör bak, nasıl değişecek davranışların ve algın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder