Gündem 'Oğluma değil Episkopos'a üzüldüm'

'Oğluma değil Episkopos'a üzüldüm'

Paylaş
'Oğluma değil Episkopos'a üzüldüm'

Episkopos Luigi Padovese'nin katili Murat Altun'un annesi Sultan Altun, “Oğlumun cezaevine girmesi değil, episkoposun ölümü beni üzdü” dedi

Hatay İskenderun’da Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Episkoposu Vekili İtalyan Luigi Padovese (63) önceki gün evinde şoförü Murat Altun (26) tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Cinayetin ardından suç aletiyle yakalanan Murat Altun’un Katolik olduğu açıklanmıştı. Kendisine vahiy geldiği için cinayeti işlediğini söyleyen Murat Altun dün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

ÇELİK YELEKLE MAHMEYE

Çelik yelek giydirilen ve polis şapkası takan Murat Altun, mahkemede Episkopos için Deccal’di (Mesih’in veya Mehdi’nin ikinci kez yeryüzene gelmesinden önce insanlığı kötülüğe ve imansızlığa yönelteceğine inanılan hükümdar) deyip iki kez art arda yüksek sesle ezan okudu. Psikolojik tedavi gören Altun, Luigi Padovese’nin kendisini cinsel ilişkiye zorladığını iddia etti.

Murat Altun, “Kendisi ile daha önceden ilişkiye girdik. O beni kullanıyordu. Kendimi insanlık için kurban ettim” dedi. Murat Altun’un avukatı Cihan Önal ise, “Ruh hali bozuk. Münferit bir olay. Murat Katolik değil Müslüman. Mahkemede gizlilik kararı alındı” dedi. İzmir Piskoposu Ruggero Franceschini, “Padovese’yi bir süre önce motosikletle ezmeye çalıştılar. Murat’ın deli olduğuna inanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘ONU ÇOK SEVİYORDU’

Episkoposun otopsi raporunda ise 10 bıçak darbesi olduğu tespit edildi. Boynun kopmasını arka kısımda kalan et parçası önlemiş. Oğlu tutuklanan Sultan Altun, “Murat onu çok seviyordu. Oğlumun cezaevine girmesi değil, Episkopos’un ölümü beni üzdü” dedi.

İtalyan basını ise cinayete geniş yer ayırıp, 2006’da Trabzon’da öldürülen İtalyan Papaz Andrea Santoro’yla ilişkilendirdi.

Ufuk AKTUĞ/DHA