Gündem 'Oğlumu çıkarın buradan'

'Oğlumu çıkarın buradan'

Paylaş
'Oğlumu çıkarın buradan'

İntihar eden oğlu Soner'in mezarına gidip dua eden Emine Sipahi: Cezaevine gelip 'Para bulamadım annem' dedi, bayıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, dershane borcunu ödeyemedikleri için şikayet üzerine cezaevine giren, buna üzülen oğlu 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi de kendini asarak yaşamına son veren acılı anne 48 yaşındaki Emine Sipahi, “Cezaevine girdikten iki gün sonra, 10 Şubat'ta Soner yanıma geldi.

Anneciğim. Seni buradan kurtaracağım ama avukatın yanına gittik. 5 bin lirayı birden istiyor. Para bulamadım annem” dedi. Çocuk ağladı, orada yığıldı zaten. Yanına da yanaştırmadılar beni” dedi. Serbest kaldığı ikinci gün oğlunun mezarına gidip dua eden Emine Sipahi, cezaevinde kendisinin durumunda çok insan olduğunu söyledi.

Fethiye'de 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi, 20 yaşındaki ağabeyi Samet Sipahi'nin 2008 yılında öğrenim gördüğü dershaneye olan faiziyle birlikte 5 bin 250 TL'lik borç nedeniyle annesi Emine Sipahi'nin geçen 8 Şubat'ta cezaevine girmesine üzülerek psikolojik bunalıma girmiş, geçen cuma gecesi saat 22.30'da evlerinin balkonundaki demir çardağa bağladığı iple kendini asarak yaşamına son vermiş, arkasında ‘Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım’ yazılı bir not bırakmıştı. Gencin intiharının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün devreye girmesiyle dershanenin şikayetini çekmesi sonucu dün tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen 48 yaşındaki Emine Sipahi, Fethiye'nin Çatalarık Mahallesi'ndeki evine dönmüştü.

SENİ BURADAN KURTARACAĞIM

Sürekli ağlayan ve yas tutan, olayların tek sorumlusu olarak dershaneyi gösteren acılı anne Emine Sipahi, yaşadıklarını, DHA muhabirine konuştu. Oğlunun kendisini kurtarmak için çok çırpındığını anlatan anne Sipahi, “Cezaevine girdikten iki gün sonra, 10 Şubat'ta Soner yanıma geldi. ‘Anneciğim. Seni buradan kurtaracağım. Ama avukatın yanına gittik. 5 milyarı birden istiyor. Para bulamadım annem’ dedi. Çocuk ağladı, orada yığıldı zaten. Yanına da yanaştırmadılar beni. Oğlum bana, ‘Anne avukat parayı taksite bağlamıyor. Ben evi satıp çıkaracağım seni’ dedi. Ben satmasına karşı geldim, ‘Ben yatar çıkarım 3 ay’ dedim. Beni dinlemedi. Kendini mahvetti, ‘Anne ben yaşamıyorum zaten’ dedi. ‘Senin için yapıyorum her şeyi’ dedi” diye konuştu.

OĞLUM KENDİNİ FEDA ETTİ

Polisler kendisini tutuklamaya geldiği gün ise cebinde hiç parası olmadığını ve polis merkezinde 10 saat bekletildiğini belirten Emine Sipahi, o gün de oğlu Soner Semih'in kendisini kurtarmak için çok uğraştığını söyledi. Anne Sipahi, şunları anlattı:

“Benim oğlum bir ileri bir geri gidip geldi. Avukata Tolgay Pisili ile görüştü. Avukat, ‘Peşin vereceksin lan 5 bini’ demiş. Çok şikayetçiyim avukattan. Aldılar, götürdüler beni karakola. Polis arabasını tuttu çocuğum, ‘Annemi götürüyorlar’ diye bağırdı. Çocuğum orada da bayıldı zaten. En son kendini feda etti, benim oğlum. Daha ne söyleyebilirim size. 1 liram bile yoktu. Oğlum annemi çıkarayım diye evi satılığa çıkarmış. Oğlum benim için kendini feda etti. Aslanlar gibi oğlum geri gelmiyor işte. Hep şikayetçiyim, dershanelerden şikayetçiyim, Tolgay Pisili'den şikayetçiyim. Ebediyeten ölüm cezası verilmesini istiyorum ona. Haykırıyorum, bütün Türkiye duysun. Benim okur yazarlığım yok zaten. O senetleri öyle hiç bakmadan imzaladım.”

Devamı 2. sayfada...

BENİM GİBİ ÇOK İNSAN VARDI

Cezaevinde kendisinin durumunda olan çok insan olduğunu belirten Sipahi, şöyle devam etti:
“Cezaevinde benim gibi dershane ve çekten yatan 12 kişi vardı. Cinayetten yatan yoktu kaldığım yerde. Dershane ve çek nedeniyle yatan çok kişi vardı. Kimisi 2.5 milyar, kimisi 5 milyar için yatıyor, değer mi bunlara? Oğlumu aldı gittiler. Gitti 18 yaşında oğlum. Lanet diyorum başka bir şey demiyorum. Cezaevinde 2 ay hep kavgayla gürültüyle geçti. Nasıl geçecek? Cezaevindekilerle birbirimizi yiyorduk hep. Oğlum görüşüme bile gelemiyordu, parasızlıktan. Daha ne istiyorsunuz benden. Yeter artık üstüme gelmeyin. Benim gibi kimse böyle bir duruma düşmesin.”

Emine Sipahi'nin ağabeyi Sami Arslan da “Artık işin özü çok net belli oldu. Yani bu kadın bu dershane borcu yüzünden cezaevine atılmasaydı, bu çocuk hayattaydı. Artık tüm Türkiye’ye yalvarıyoruz. Bu dershaneleri açtırmasınlar” dedi.

OĞLUNUN MEZARINDA DUA ETTİ

Serbest kaldığı ikinci gün öğle saatlerine doğru oğlu Soner Semih'in Çatalarık Mezarlığı'ndaki mezarına gidip dua eden anne Sipahi, mezarın üstüne yatarak ağladı. Baygınlık geçiren Emine Sipahi, “Oğlum biraz daha bekleyemedin mi oğlum, ben çıkıyordum işte cezaevinden. Oğlumu çıkarın buradan. Topraklara layık değilsin” diye feryat etti. Kardeşi Sami Arslan, kızı Özlem, eşi Mustafa Sipahi ve komşularıyla birlikte oğlunun kabrini ziyaret eden acılı anne, burada da dershaneye isyanını dile getirdi.

Su ve kolonyalı mendillerle müdahale edilen anne Sipahi, “Oğlum ben evimde yatamıyorum. Beni tutukladılar. Cezaevinde demir kapıların ardından baktık birbirimize oğul. Özür dilerim. Bir dershane seni bitirdi. Benim cezaevinde olduğum seni yedi bitirdi oğlum. Parçaladın beni. Bir ayım kalmıştı oğlum, sabredemedin. Aldattın beni oğlum. Sonunda bana çok kötü çektirdin oğlum. Bir tanem, bebeğim benim, Muhammet'e kavuştun mu?” diye ağladı.

Sezer ŞAHİNDAŞ/FETHİYE (Muğla), (DHA)

2