Türkiye (Son Dakika) Oğluna düğünde 10 milyon yıllık yengeç fosili 'taktı'

Oğluna düğünde 10 milyon yıllık yengeç fosili 'taktı'

Paylaş
Oğluna düğünde 10 milyon yıllık yengeç fosili 'taktı'

Ayın zamanda doğa fotoğrafçısı da olan Kastamonu İl Özel İdaresi Makine İkmal Şefi baba, jeoloji mühendisi olan oğluna düğününde Denizli’den getirttiği 10 milyon yıllık yengeç fosilini hediye etti

Kastamonu İl Özel İdaresi Makine İkmal Şefi ve doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş ile Kimya Mühendisi Birgül Keleş’in oğulları Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünde Jeoloji Mühendisi Metehan, emekli Gazi Ünal ile Fazilet Ünal’ın kızları Kastamonu’da özel bir okulda Matematik Öğretmeni Gülsüm, Doğa Kültür Köyünde gerçekleştirdikleri nikah töreniyle dünya evine girdiler.

Haberin Devamı

Nikah merasiminin ardından baba Cebrail Keleş, Jeoloji Mühendisi olan oğlu Metehan Keleş’e Denizli’den getirttiği 10 milyon yıl yaşında olduğu düşünülen yengeç fosilini hediye etti.

Keleş, "Doğa Kültür Köyünde oğlumun nikahındayız. Oğluma, bu mutlu gününde en güzel hediyeyi vermek istedim. Denizli’de mermer ocağında bulunan ve yaklaşık 10 milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilen yengeç fosilini yine oğlum gibi Jeoloji Mühendisi olan oğlumun arkadaşından temin ettik ve bizlere gönderdi. Biz de, oğlumun bu en mutlu gününde farklı bir tarz olsun diye, farklı bir hediye olsun diye yer altındaki en büyük zenginliklerimizden bir tanesi olan fosili oğluma hediye etmek istedim. Umarım, jeoloji mühendisi olarak yer altındaki zenginliklerimizi yer üstüne çıkartmakta ve bunları memleketimizin hizmetine sunmakta bundan sonraki hayatında hep başarılı olur. En güzel günleri inşallah bu şekilde olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hediye karşısında büyük sevinç yaşayan Jeoloji Mühendisi Metehan Keleş ise, "Bu fosilin yaşı tam olarak bilinmemekle birlikte 10 milyon yıl yaşında olduğu düşünülüyor. Jeoloji Mühendisi arkadaşım olan Uğur Beyin, Denizli’den gönderdiği bir hediyedir. Ben de bu güzel hediyeyi kendilerinden aldım" ifadelerini kullandı.