Magazin Oğluna servet bıraktı

Oğluna servet bıraktı

Paylaş
Oğluna servet bıraktı

Türkiye'nin efsane müzisyenlerinden Sezen Aksu, oğlu Mithat Can'a dünyada eşi benzeri görülmemiş bir miras bırakıyor

Şarkıları dillerden düşmeyen Minik Serçe, kimseye vermeye kıyamadığı çok özel bestelerini Kanlıca'daki evinin kasasında biriktirmeye başladı. 1974 yılında girdiği müzik piyasasında besteleriyle birçok ismi yıldız yapan ve şarkıları dillere destan olan Aksu, oğlu Mithat Can'ın geleceğini garantiye aldı.

Haberin Devamı

OĞLUNA VASİYET ETTİ

Minik Serçe, oğlu için hazırladığı bu özel mirasını sadece çok yakın dostlarıyla paylaştı. Annesinin bu sürpriziyle şaşkına dönen Mithat Can, büyük bir şok yaşadı. Sezen Aksu kendi yaşamından esinlenerek yazdığı bestelerini biriktirmeye devam ederken, oğluna "Sana vasiyetimdir bu şarkıları ben öldükten sonra sen yaşat" dedi. Mithat Can da annesine söz verdi.

AYSEL GÜREL'DEN İLHAM ALDI

Unutulmaz bestelere imzasını atan bir diğer isim olan Aysel Gürel'in öldükten sonra evinde çöp kutusunda bulunan sözleri Tarkan'ın son albümünde yer almıştı. 2008'de hayatını kaybeden Gürel'in evine taşınan vatandaş çöp kutusunda bulduğu şarkı sözünü Tarkan'a yolladı. Megastar da Bu sözlerin Aysel Gürel'e ait olup olmadığını öğrenmek için kızı Müjde Ar'ı aradı. Alınan teyitden sonra "Sevdanın Son Vuruşu İsimli" şarkı Tarkan'ın son albümünde yer aldı. Bu olaydan çok etkilenen Sezen Aksu'da öldükten sonra yeni şarkılarıyla anılmak için oğluna miras bırakmaya karar verdiği konuşuluyor.

Haberin Devamı

TARKAN'A ANA-OĞUL DESTEĞİ

Megastar Tarkan'ın yeni albümü "Sevdanın Son Vuruşu'nda Mithat Can imzalı "Acımayacak" adlı şarkı dikkat çekti. Sözleriyle büyük beğeni kazanan şarkı için, "Sezen yazdı, oğluna verdi" yorumu yapılmıştı.

ŞARKILARI SERVET DEĞERiNDE

Şarkılarıyla milyonları hem ağlatan hem coşturan Sezen Aksu'nun piyasada yaklaşık 500 bestesi bulunuyor. Ortalama fiyatlarının 50 bin TL'den başlayıp 120 bin TL'ye kadar çıktığı Sezen Aksu şarkıları bir ünlü ismin albümünde yer almaya devam ediyor.

ŞiRKET KURDU

Londra Music Schooll'da eğitim alan Mithat Can, 'Why Not' adlı şirket kurdu. Mithat Can, Ajda Pekkan'ın 'Aynen Öyle' isimli albümünün prodüktörlüğünü de üstlendi.

SEZEN'İN ALBÜMLERİ

Allahaısmarladık, Serçe, Sevgilerimle, Ağlamak Güzeldir, Firuze, Sen Ağlama, Git, Sezen Aksu 88, Sezen Aksu Söylüyor, Gülümse, Deli Kızın Türküsü, Işık Doğudan Yükselir, Düş Bahçeleri, Düğün ve Cenaze, Adı Bende Saklı, Deliveren, Şarkı Söylemek Lazım, Yaz Bitmeden, Bahane, Bahane Remix, Kardelen, Deniz Yıldızı, Yürüyorum Düş Bahçelerinde

Haberin Devamı

BABAANNE OLMAK İSTİYOR

Yıllarca bitmek bilmeyen enerjisiyle etrafına neşe saçan Sezen Aksu, son dönemlerde evine kapandı. Babaanne olmak istediğini söyleyen 56 yaşındaki şarkıcı "Mithat Can'ın bir aşk bebeği olsun, ona ben bakarım" dedi.

SEZEN'İN HER ŞEYİ

Sezen Aksu 1981 yılında Sinan Özer ile evlendiği sırada Mithat Can'a 4.5 aylık hamileydi. Oğlunu dünyayı getiren Sezen Aksu 2 yıl sonra boşandı. Oğluna çok düşkün olan Minik Serçe ona olan sevgisini de şu sözlerle anlatmıştı: "Benim oğlumu sevdiğim kadar, beni seven olmadı.

Takvim