Gündem Oğlunu ipten aldı

Oğlunu ipten aldı

Paylaş
Oğlunu ipten aldı

Edirne'de işsizlik nedeniyle bunalıma giren ve kendini iple tavana asan Yusuf Buberka'yı ölümden, son anda içeriye giren annesi kurtardı

Olay, bugün saat 11.15 sıralarında Çavuşbey Mahallesi Selimeye Sokak üzerinde bulunan Billur Apartmanı’nın arka bahçesindeki kullanılmayan marangoz atölyesinde meydana geldi.

Annesi Nermin ve ablası 40 yaşındaki Şermin Buberka ile apartmanın 3'üncü katındaki evde yaşayan Yusuf Buberka, şoför olarak çalıştığı firmadan bir süre önce işten çıkartıldı. Bugüne kadar da iş bulamayan Buberka bunalıma girince marangoz atölyesine indi ve iple kendini tavana astı.

‘1 DAKİKA GEÇ KALSA ÖLÜRDÜ’

Bu sırada arka bahçede bulunan kömürlüğe inen ve açık olan marangoz atölyesinin kapısından içeriye bakan anne Nermin Buberka oğlunu ipte can çekişirken görünce hemep bulduğu eski bir bıçakla ipi kesti.

Annenin çığlık sesleri üzerine koşan komşularının haber vermesiyle gelen sağlık ekileri ilk olarak yarı baygın olan Yusuf Buberka’ya oksijen takviyesi yaptı.

Sinir krizleri geçiren anne ve ablayı ise komşuları sakinleştirme çalıştı. Sağlık ekipleri, 1 dakika daha geçikilmiş olması halinde Yusuf Buberka’nın ölmüş olacağını söyledi.

Yapılan ilk müdehalesinin ardından ambulansla Edirne Devlet Hastanesine kaldırılan Buberka’nın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Olayla ilgili oruşturma sürüyor.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE (DHA)