Gündem Oğlunu kemerle dövdü!

Oğlunu kemerle dövdü!

Paylaş
Oğlunu kemerle dövdü!

Oğlunu kemerle dövdü!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapan babasıyla birlikte yaşayan ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Mustafa U.'nun evde kötü muamele gördüğü iddia edildi. Oğlunun, babası İbrahim U. tarafından sürekli kemerle dövuldüğünü, zorla ev işleri yaptırdığını, üvey annesinin de buna göz yumduğunu söyleyen anne Hürriyet Kaya, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ev hanımı 38 yaşındaki Hürriyet Kaya, 1997 yılında şoför 41 yaşındaki İbrahim U. ile evlendi. Çiftin, ‘Mustafa’ adını verdikleri çocukları oldu. Ancak, şiddetli geçimsizlik nedeniyle çiftin evlilikleri 5 yıl sürdü. Mahkeme, o zaman 4t yaşında olan Mustafa'nın velayetini anneye verdi. Hürriyet Kaya, boşandıktan 1 yıl sonra Yatağan İlçesi, Bencik Beldesi'nde Muharrem Kaya ile ikinci evliliğini yaptı. Annesi, 9 yaşına geldiğinde, Milas 23 Nisan İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi olan oğlu Mustafa'yı kendisi gibi ikinci evliliğini yapan, Milas'ta yaşayan öz babası İbrahim U.'nun yanına gönderdi. 3 yıldır babası ve üvey annesiyle yaşayan Mustafa U., yaz tatili için 5 gün önce annesi Hürriyet Kaya'nın yanına geldi.

Haberin Devamı

Banyo yapmak için hazırlanan oğlunun sağ kulağının arkası ve sırtında yara izleri ve morluklar olduğunu farkeden Hürriyet Kaya, bunların ne olduğunu sordu. İddiaya göre, “Denizde düştüm” diyen Mustafa U. annesinin ısrarlı soruları üzerine, babasının sürekli kendisini kemerle dövüp, ev işlerini yaptırdığını, üvey annesinin de buna göz yumduğunu anlattı.

Bunun üzerine Hürriyet Kaya, oğlu Mustafa'yla birlikte soluğu Yatağan Cumhuriyet Savcılığı'nda alarak, boşandığı eşi İbrahim U. ve eşi Özlem U. hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından Yatağan Devlet Hastanesi'ne sevk edilen çocuğa, ‘darp’ raporu verildi.

KEMERLE DÖVDÜ

Savcıktaki ifadesinde 1 saat süreyle yaşadığı şiddet ve kötü muameleyi anlatan Mustafa U.'nun, “10 gün önce Milas'ta, babam ve üvey annemle bahçede çay içiyorduk. Babam şeker istedi. Mutfağa gidip, 4- 5 tane kesme şeker getirdim. Babam, ‘Neden şekerlikle getirmedin?’ diye kızıp, eve girmemi istedi. Kendisi de peşimden gelip, belinden çıkardığı kemeriyle beni dövdü. Çok ağladım, yalvardım. Ancak durmadı. Üvey annem de yanımızda olmasına rağmen hiç müdahale etmedi. Daha sonra bahçeye kaçtım. Ancak, peşimden gelip vurmaya devam etti. O sırada komşularımız, babama, ‘Böyle çocuk dövülür mü?’ diye çıkıştı. Bunun üzerine babam, ‘Size ne, çocuk benim değil mi? Döverim’ diyerek, onları tersledi. Bu sırada üvey annem de beni çekiştirip, ‘Gördün mü, senin yüzünden huzurumuz kaçıyor’ diyerek, azarladı” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİ BOZULDU İDDİASI

Çocuğuna yapılanların insanlığa sığmayacağını belirten anne Hürriyet Kaya, “Çocuğumdan ne istediler ki? Psikolojisi o kadar bozulmuş ki başkalarının belindeki kemerleri gösterip, ‘Anne, bu abinin kemerinden daha kalındı’, ‘İşte aynı bu kemer gibiydi’ diyor. Tek isteğim, eski eşimin cezasını çekmesi” diyerek, ağladı.
Eşine destek veren Muharrem Kaya ise 4 yıl kendileriyle yaşayan Mustafa'nın zeki, terbiyeli bir çocuk olduğuna dikkati çekerek, “Yanımızda kaldığında değil dövmek, ona sesimizi bile yükseltmedik. Ancak, babasının yaptıkları kabul edilebilir değil. Mustafa'nın babasının yanına dönmesini istemiyorum. Burada 2 çocuğuma ağabeylik yaparak, bizimle kalmasını istiyorum” dedi.
Öz oğlunu dövdüğü iddia edilen İbrahim U. ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı