Gündem Öğrenci çarsıya çıkacak

Öğrenci çarsıya çıkacak

Paylaş
Öğrenci çarsıya çıkacak

İlköğretimin ilk 5 sınıfında bu yıl uygulamaya konulan 'Serbest Etkinlik Saati'nde öğrencilerin sosyalleşmesi hedefleniyor. Bu saatlerde kesinlikle ders ve sınav yapılmayacak. Hatta öğrenciler öğretmenleriyle birlikte çarşı pazar bile gezebilecek

YÜKLERİ HAFİFLETİLİYOR

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan bir genelge yayınlayıp bu yıl ilköğretimin ilk 5 sınıfında uygulanacak ‘Serbest Etkinlik Saati’ndeki yeni düzenlemeyi duyurdu. Buna göre; ‘Serbest Etkinlik Saati’nde deneme sınavları, sınavlara hazırlık ve telafi eğitimi kesinlikle yapılmayacak. Amaç; zorunlu ders saatini azaltıp öğrencilerin yükünü hafifletmek, yetenekleri doğrultusunda etkinlik yaparak sosyalleşmelerine imkan vermek.

25 SAAT DERS SINIRI

İlköğretim okullarının haftalık zorunlu ders süresi toplamı 1, 2 ve 3’üncü sınıflarda 25; 4 ve 5’inci sınıflarda 26 saat olacak. 1, 2 ve 3’üncü sınıflarda 5; 4 ve 5’inci sınıflarda 4 ders saatinde ‘Serbest Etkinlik’ düzenlenecek. Bu saatlerde öğrencilerin yaşları ve kavrama düzeyleri dikkate alınarak kitap okuma, film izleme, yarışma, şarkı söyleme, oyun, gezi ve gözlem, spor, sanat etkinlikleri yapılacak. Öğretmenleriyle çarşı pazara da gidebilecek olan öğrenciler, tüketici hakları ve hesaplı alışverişi öğrenecek.

Haberin Devamı