Gündem Öğrenci evi değil 'esrarhane'

Öğrenci evi değil 'esrarhane'

Paylaş
Öğrenci evi değil 'esrarhane'

Uyuşturucuya alıştırdıkları öğrencilerin evlerinde hintkeneviri yetiştirip ticaret yapan çete yakalandı

Sivas'ta polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde sattıkları ve kullandıkları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alınırken bunlardan 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin, uyuşturucuya alıştırdıkları öğrencilerin evlerinde saksıda hintkeneviri yetiştirerek buradan elde ettikleri esrarı sattıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri başka ilden getirilen uyuşturucu maddeleri kullanan ve ticaretini yapan kişileri belirledi. Kimlikleri belirlenen ve organize şekilde çalıştıkları öğrenilen şüphelileri takibe alan ekipler, ‘torbacı’ olarak tanımlanan sokak satıcıların yakalanması ve delilerin ortaya çıkarılması amacıyla Sivas merkez, Şarkışla İlçesi, Antalya ve Adana illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonda uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma suçlamasıyla 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 13 kişi adliyeye sevk edildi. Burada sorgulanan şüphelilerden S.A., V.Y.T., E.T., H.K., İ.Y., B.K., İ.Ö. ve H.T. tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin kullandığı yerlerde yapılan aramalarda 916 gram esrar, içinde eroin kalıntısı bulunan 2 enjektör, 1 kaşık ve limon tuzu, 6 kök 40 santim boyunda kenevir bitkisi, çok miktarda esrar içiminde kullanılan ve çarşaf olarak tabir edilen sarma kağıdı ile esrar içmekte kullanılan özel yapılmış pet şişeleri ele geçirildi. Olay kapsamında daha önce de 2 kişinin tutuklandığı belirtilirken, 2 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Yakalananlardan sokak satıcılığı yapanların bekar evlerinde kalan üniversite öğrencilerini uyuşturucuya alıştırdıkları, daha sonra ise bunların kaldıkları evlerdeki çiçek saksılarında hintkeneviri ekip yetiştirdikleri ve sattıkları belirlendi. Şüphelilerin, öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak amacıyla bekar evlerinde kız arkadaşlı eğlenceler düzenledikleri saptandı, ‘fişek’ diye tabir edilen bir kullanımlık uyuşturucuların tanesini 50 liradan sattıkları öğrenildi.

Halife YALÇINKAYA/DHA