Dünya Öğrenci eyleminin lideri milletvekili seçildi

Öğrenci eyleminin lideri milletvekili seçildi

Paylaş
Öğrenci eyleminin lideri milletvekili seçildi

Şili'de 2011 yılında dört aydır kesintisiz bir şekilde devam eden eylemler sonrasında, aralarında öğrenci ayaklanmalarının sembolü haline gelen Camila Vallejo'nun da bulunduğu öğrenci liderleri, Milli Eğitim Bakanı'nı masaya oturtmayı başarmıştı

Şili Komünist Gençliği Birliği’ne üye olan genç kadın, Şili Üniversitesi’nde coğrafya eğitimi aldı. Anne ve babası 1970’li yıllarda Şili Komünist Partisi’ne üye olan Vallejo’nun devrim aşkı ise onlardan geliyor. Okula başladığı andan itibaren öğrencileri örgütlemek için çalışmalar yürüten Vallejo, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera’ya olan halk desteğinin de azalmasını sağladı. Ölüm tehditleri bile alan Vallejo bunları umursamadı.

Haberin Devamı

BAKANI İSTİFA ETTİRDİ

Kültür Bakanı Tatiana Acuna’nın, “Protestoların bitişi Camila’nın öldürülmesine bağlı” dedikten sonra görevden alınması ise genç kadının gücünü gösteren en iyi örnek olmuştu. Bolivya Devlet Başkan Yardımcısı Alvaro Garcia Linera’nın bile hakkında, “Ona âşığız” dediği Vallejo’nun, Şili öğrenci hareketinde oynadığı önemli rolü siyasetle tamamladı. Komünist Gençlik hareketi üyesi Camila Vallejo ve Karol Cariola ile Giorgio Jackson, 17 Kasım’da yapılan seçimlerinde aday oldu. Oy verme işlemine küçük bebeği ile katılan Vallejo milletvekili seçildi.