Gündem Öğrenci kafelerine baskın

Öğrenci kafelerine baskın

Paylaş
Öğrenci kafelerine baskın

Başbakan'ın kız ve erkeklerin birlikte yaşadıkları evlerle ilgili valilerin denetim yapacağını açıklamasının ardından Afyon Valisi harekete geçti. Afyon'da polis gece yarısı kafeleri gezdi, gençlerin kimliklerini sorguladı, tek tek adreslerini belirledi

Başbakan'ın kız ve erkeklerin birlikte yaşadıkları evlerle ilgili valilerin denetim yapacağını açıklamasının ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş bir açıklama yapmış ve ''Başbakanımızın sözleri talimattır.

Gereken yapılacak'' demişti. Ancak Adana'dan önce Afyon'dan haber geldi. Afyonkarahisar’da polis, gece yarısı öğrencilerin gittiği kafelerde kimlik sorgulaması yaptı ve tek tek öğrencilerin kaldıkları adresleri belirledi.

Afyonkarahisar’da Yeşilyol ve 2’nci Dumlupınar caddelerinde öğrencilerin yoğun gittiği kafelere dün gece polis ekipleri baskın yaptı. Resmi kıyafeti ve yelek giyen sivil polisler, kafelerde oturanların tek tek üstünü aradı.

50 polisin katıldığı uygulamada, müşterilerin kimlikleri toplanarak GBT’sine bakıldı, ikametgah adresleri tespit edildi. Uygulamaya tepki gösteren bazı öğrenciler, "Hedef öğrenci evleri" dedi.

''BÖYLESİ İLK KEZ OLUYOR''

Kafe işletmecileri ise ilk defa polisin böyle bir uygulamasına tanık olduklarını kaydetti. Polisin saat 22.00’de kafelere girerek çalışanlar dahil herkesin tek tek üstünü aradığına dikkati çeken işletmeciler, toplanan kimliklerin merkeze bildirildiğini, GBT sorgusunun yanı sıra öğrencilerin adreslerinin de kontrol edildiğini kaydetti.

İşletmeciler, polisin uygulamasından rahatsız olan pek çok müşterinin hesabı ödeyerek ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı