Gündem Öğrenciler cuma günü okula gitmeyecek

Öğrenciler cuma günü okula gitmeyecek

Paylaş
Öğrenciler cuma günü okula gitmeyecek

Facebook üzerinden organize olan binlerce liseli, Taksim'de gösteri yaptı; cuma günü okula gitmeme kararı aldı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen binlerce lise öğrencisi, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre skandalını Taksim Meydanı'ndan Tünel'e yürüyerek protesto etti. Eyleme katılan Lise öğrencileri cuma günü 1 gün süreyle okula gitmeme kararı aldıklarını duyurdu.

Öğrenciler, ÖSYM Başkanı Ali Demir, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın istifa etmesi gerektiğini belirterek, sınavsız üniversiteye giriş sisteminin getirilmesi gerektiğini söylediler.

Haberin Devamı

ERDOĞAN VE GÜLEN DÖVİZLERİ

Öğrenciler, cuma günü 1 gün okula gitmeyerek, yaşananları protesto edeceklerini kaydettiler. Facebook'taki “İstanbul ÖSYM şifreli soruları protesto etkinliği" grubu üzerinde bir araya gelen binlerce liseli öğlen saatlerinde Taksim Meydanı'nda buluştu.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Liseli Gençlik Birliği (LÖB), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emek Partisi (EMEP), Öğrenci Gençlik Birliği, Devrimci Liseliler'in (Dev-Lis) de aralarında bulunduğu 5 bine yakın öğrenci Taksim Meydanı'nda bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. 'YGS'de şifre var, yeter artık isyan var', 'İdealim tatmin olmak', 'Seri üretim malı değiliz, itaat etmeyeceğiz', döviz ve pankartı açan grup, alkışlarla, ıslıklar ve düdükler çalarak YGS'deki şifre skandalını protesto etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5159","5159","201104","5159-5.jpg");

Sloganlar atan grup, ellerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen'in yan yana olan fotoğraflarını taşıyarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup Galatasaray Lisesi önünden geçerken TGB üyesi bir grup bir binanın camından üzerinde Fethullah Gülen'in fotoğrafının yer aldığı “Yeni dönem LYS şifreleri gelmiştir' yazılı bir pankart açarak grubun eylemine destek verdi.