Dünya Öğrenciler senatoyu basmak istedi

Öğrenciler senatoyu basmak istedi

Paylaş
Öğrenciler senatoyu basmak istedi

Berlusconi'nin üniversitede reform tasarısını protesto eden binlerce öğrenci senatoyu basmak için toplandı

İtalya'da Başbakan Silvio Berlusconi'nin merkez sağ koalisyon hükümetinin üniversitede reform tasarısını protesto eden binlerce öğrenci senatoyu basma girişiminde bulundu. Polis, göstericilere sert müdahale ederken, en az 10 öğrenci yaralandı.

Haberin Devamı

Eğitim Bakanı Maria Stella Gelmini'nin hazırladığı yüksek öğretim kurumlarında bütçe kısıtlaması ve özelleştirmeye olanak sağlayan tasarısı Temsilciler Meclisi'nde ele alınmaya başlandı. Tasarıya tepki gösteren, binlerce öğrenci başkent Roma'da Senato ve Temsilciler Meclisi'nin önünde oturma eylemi yaptı.

Protestolar Milano, Roma, Floransa, Salerno, Torino, Perugia, ve Palermo'da da yapıldı. Roma ve Pisa gibi kentlerde, şehir merkezine de taşan gösterilerde öğrenciler zaman zaman yolları kesti.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4018","4018","201011","4018-3.jpg");

Çıkan arbede sırasında Te dedi.

Eğitim Bakanı Gelmini, ana muhalefet lideri olan Demokratik Parti Genel Başkanı Pierluigi Bersani'nin Roma'daki La Sapienza Üniversitesi'nde protesto yapan sol görüşlü öğrencileri ziyaret ederek istismar ettiğini savunurken, 'Tasarıyı protesto edenler, esas itibarıyla halihazırdaki üniversite sisteminin baronlarını, ayrıcalıklarını ve de statükoyu desteklemiş oluyor' dedi.

Haberin Devamı

Üniversiteleri işgal eden öğrenciler yaptıkları yazılı açıklamada, hükümetin üniversite ve araştırmacılığı yok etmeyi amaçladığını, bunun karşısında duracaklarını bildirirken, Milano, Floransa, Roma, Napoli ve Catania da dahil olmak üzere birçok kentteki üniversiteleri işgal ettiklerini, tasarının üniversitenin üzerine yerleştirilmek istenen mezar taşı olduğunu öne sürdü.