Gündem Öğrenciler tiyatroya balık istifi taşındı

Öğrenciler tiyatroya balık istifi taşındı

Paylaş
Öğrenciler tiyatroya balık istifi taşındı

Öğrenciler tiyatroya balık istifi taşındı

Erzurum merkez Aziziye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilçedeki ilköğretim okulu öğrencilerini tiyatro ile buluşturuyor.

Haberin Devamı

Üç gün sürecek olan tiyatro şenliğinin ilk gününde ilçeye bağlı olan Ağören, Söğütlü, Tınazlı, Adaçay, Sakalıkesik, Aşağı Yenice, Yarımca ve Özbek köylerinden 200 öğrenci Demet Çizmeli'nin yazdığı ve Mehmet Yıldız'ın yönettiği ‘Mavi Kahkaha Çiçeği’ adlı çocuk oyununa götürüldü. Belediyeye ait iki otobüse 100’er kişi olarak iki grup halinde bindirilen öğrenciler, tiyatronun oynandığı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'ne taşındı. Oyunu izleyen öğrenciler, yine aynı otobüslerle köylerine götürüldü.

Çocukların ‘tiyatroya mı ölüme mi’ götürüldüğünü soran halk, “50 kişilik otobüse 100 kişi bindirilir mi? Böyle de taşınmaz ki” diye tepki gösterdi.
Tiyatrodan çıkan çocukların tıka basa doldurulduğu otobüslere binen Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz çocuklara, tiyatroyu beğenip beğenmediklerini sordu. Hep bir ağızdan “Evet” diye bağıran çocuklara Cengiz, “Derslerinize iyi çalışın. Bir dahaki 23 Nisan’da yine sizlere sürprizlerimiz olacak” diye konuştu. Başkan Cengiz ve yanındakiler çocuklara el sallayarak mahallelerine uğurladı. Balık istifi yolculuk yapan çocuklar, otobüslerden inerken “Sanki boğulduk” dedi.

Kerim BURUCU/ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı