Dünya Öğrencilerden ateşli protesto

Öğrencilerden ateşli protesto

Paylaş
Öğrencilerden ateşli protesto

İngiltere'nin başkenti Londra'da öğrenciler harçları protesto etti. İktidar partisinin binasını yakan öğrencilere polis müdahale etti

İngiltere’nin başkenti Londra’da hükümetin eğitim harçlarını üç katına çıkarma tasarısını protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde çatışma çıktı.

Haberin Devamı

50 bin kişilik kalabalık, Başbakan David Cameron’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin genel merkezine doğru yürüyüşe geçti. Binaya taş atmaya başlayan binlerce kişi camları kırdı, resepsiyonuna zarar verdi ve binaya girdi.

YANGIN ÇIKARDILAR

Güvenliği etkisiz hale getiren kalabalık, binayı işgal ettikten sonra polisle çatışmaya girdi. Bina dışında da gösteriler sırasında kullanılan bazı pankartlar ateşe verildi. Bazı protestocular binanın çatısından aşağı taşlar attı.

Polisin güçlükle binayı boşaltmasının ardından çevrede barikat oluşturuldu. Polis, binada maddi zararın olduğunu, 8 kişinin hafif yaralanma sonucu hastaneye kaldırıldığını ve 15 kadar kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

İngiltere’de mayıs ayında yapılan genel seçim sonucu göreve gelen Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin planına göre, 3 bin 290 sterlin (yaklaşık 7 bin TL) olan yüksek öğrenim harçları, 2012’den itibaren yıllık 9 bin sterline (yaklaşık 21 bin TL) kadar yükseltilecek.

Haberin Devamı