Gündem Öğrencilerden mezar temizliği

Öğrencilerden mezar temizliği

Paylaş
Öğrencilerden mezar temizliği

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır beldesindeki Kenan Evren İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenciler, toplum hizmeti çalışmaları kapsamında okullarının karşısında bulunan mezarlıkta çevre temizliği yaptı

Kenan Evren İlköğretim Okulunda eğitim gören 250 öğrenci, Okul Müdürü Sebahattin Soydan ve iki öğretmenin nezaretinde, önce okullarının etrafında çevre temizliği yaptı.

Haberin Devamı

Öğrenciler, ardından da okullarının karşısında bulunan mezarlıkta kağıt, naylon ve benzeri atıkları toplayarak çevrenin temiz bir görünüme kavuşmasına katkıda bulundular. Öğrencilerin toplayarak yığın haline getirdiği çöp, belediyeden gelen araca yüklenerek götürüldü.

Okul Müdürü Soydan, amaçlarının çevre bilincinin gelişmek olduğunu belirterek,, temizlik çalışmasını gönüllülük esasına dayalı olarak yaptıklarını söyledi. Soydan, önümüzdeki haftalarda beldedeki diğer mezarlıkları da temizleyeceklerini söyledi.

GÖNÜLLÜ KATILMIŞLAR

Öğretmen H. Seyfullah Aydoğan ise "Okulda sosyal etkinlikler içerisinde toplum hizmeti diye bir birim var. Her sınıfın toplum hizmeti yapması gereken belli bir saati var. Biz bugün bunu okulumuzun tamamına uyguladık. Beldemizde ölen insanların gömüldüğü, bayramlarda gelip ziyaret ettikleri yerin temiz olması gerekiyor. Malum bir de beldemiz Sivas-Kayseri karayolunun kenarında. Dolayısıyla temiz olması gereken bir yer" dedi.Aydoğan, öğrencilerin bu işe gönüllü olarak katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kenan Evren İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanı Songül Soydan ise "Biz öğrenci toplumu olarak bu çalışmayı çok severek ve isteyerek yapıyoruz. Gerçekten de toplumumuz için gerekli olan bir çalışma, bu çalışma öğrencilerimizde ve arkadaşlarımızda temizlik bilincini artırıyor" diye konuştu.

(A.A.)