Gündem Öğrencilerden tabutlu eylem

Öğrencilerden tabutlu eylem

Paylaş
Öğrencilerden tabutlu eylem

Adana'da, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, rektörlük binası önünde tabutlu formasyon eylemi yaptı

Kampus içindeki Karadeniz Cafe önünde saat 13.00'de toplanan yaklaşık 100 öğrenci sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Önünde 'Rektör mağduru' yan taraflarında ise 'Formasyon beklerken öldü' yazılı tabut taşıyan öğrenciler, üniversitenin etrafından dolaşıp rektörlük binasının önüne yürüdü.

'Rektör istifa' ve 'Formasyon haktır engellenemez' şeklinde sloganlar atan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile görüşmek istedi. Burada bekleyen öğrenciler adını açıklama yapan Hasan Demir, "Geçtiğimiz ağustos ayından itibaren YÖK'ün Fen Edebiyat Fakülteleri'ne öğretim süresi içerisinde eğitim bilimleri dersleri verilmesi hakkını tanımasıyla bazı üniversitelerde bu uygulama başlatılmıştır.

Çukurova Üniversitesi yönetimi ise öğrencilerin bu isteklerine kulak tıkamış, öğrencilerini kaderleriyle baş başa bırakmayı tercih etmiştir. Bizler kaderimize razı olmak istemiyoruz" dedi.

Rektörle görüşme isteği Rektör Akınoğlu'nun yerinde olmadığı belirtilerek kabul edilmeyen öğrenciler, binaya girmek isteyince özel güvenlik görevlileri tarafından engelledi. Öğrenciler, bir süre bina önünde oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Kübra POLAT/ADANA (DHA)