Yaşam Öğrencilere 'açık dolap'

Öğrencilere 'açık dolap'

Paylaş
Öğrencilere 'açık dolap'

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu'nda hayata geçirilen 'Açık Dolap Projesi' ile akademisyenlerin kullanmadığı elbise, çanta ve ayakkabılar ihtiyaç sahibi öğrenciler ve yakınlarına ulaştırılıyor

Fakültedeki bir odayı mini mağaza haline getiren akademisyenler; giysi, çanta, ayakkabı gibi kullanmadıkları eşyaları ’Açık Dolap’a koyuyor.

Haberin Devamı

İhtiyaç sahibi öğrencilerin rencide olmaması, rahatlıkla alabilmesi için getirilen eşyaların yerleştirildiği oda, küçük çaplı bir mağazaya dönüştürüldü. Tek tek kontrol edilen elbise, ayakkabı ve çantalar gönüllü öğrenciler tarafından katlanarak raflara yerleştiriliyor. Özel bir soyunma kabini de bulunan 'Açık Dolap', her hafta belirli gün ve saatlerde açılıyor. Çocuk kıyafetlerinin de bulunduğu' Açık Dolap’ta, öğrenciler kendi gereksinimlerinin yanı sıra, yakınlarının da ihtiyaçlarını alabiliyor.

'KİMSE GÖRMEYECEK'

'Açık Dolap' Projesi için akademisyenlerle uzun süre değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış, öğrencilerin gereksinimlerini karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Projenin paylaşma tabanlı başladığını anlatan Doç. Dr. Yaramış "İlgi çekici olması için ’Açık Dolap’ ismini seçtik. Burada öğrencilerimiz gereksinimlerini alırken ilgili bir öğretim üyesi dışında kimse bundan haberdar olmayacak. İhtiyaç sahibi olup olmadığına bakılmaksızın her öğrenci buradan gereksinimlerini alabilecek" dedi.

REKTÖRDEN DESTEK VE KATKI

'Açık Dolap’tan bütün öğrencilerin yararlanabileceğini aktaran Doç. Dr. Yaramış, projeye isteyen vatandaşların da destek olabileceğini belirtti.

Projenin diğer fakülte ve MYO’larda da uygulanmasını umduklarını vurgulayan Doç. Dr. Yaramış "Öğretim üyelerimiz kendilerine ya da yakınlarına ait iyi durumdaki eşyaları getiriyor. Biz kontrol ediyoruz ve kuru temizlemelerini yaptırıyoruz. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’ın desteğini ve katkılarını gördük" dedi.

Afyon MYO akademisyenlerinin kendi aralarında oluşturdukları fonla öğrencilere maddi destek de sağlanıyor. Maddi sıkıntı yaşayan öğrencileri geri çevirmeyen fon, iki yıldır gelen tüm talepleri olumlu karşıladı.

Öğretim üyelerinin maaşlarından oluşturdukları fonda kalan parayla ise maddi sıkıntı yaşayan öğrencilere öğle yemeği ve ulaşım kartı alınması sağlanıyor.

Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)