Türkiye (Son Dakika) Öğrencileri için endişeleniyordu ama...

Öğrencileri için endişeleniyordu ama...

Paylaş
Öğrencileri için endişeleniyordu ama...

Adana'da ilkokul ve lisenin bulunduğu bir kavşağa, öğrencileri için sinyalizasyon yapılmasını talep eden öğretmen, 'Kavşağa sinyalizasyon yapılmasına gerek yok' yanıtı aldıktan kısa süre sonra aynı kavşakta bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti

Kaza, 26 Şubat’ta öğle saatlerinde meydana geldi. Merkez Sarıçam ilçesindeki TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi’nde görev yapan Edebiyat dersi öğretmeni Uğur Avşar’a okul çıkışı karşıya geçmek isterken Yeşil bulvar üzerindeki sinyalizasyonsuz köprülü kavşakta plakası alınamayan bir kamyon çarptı. Ağır yaralanan öğretmen Avşar, çağrılan ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Avşar’ın cenazesi görev yaptığı okulda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

SİNYALİZASYON İÇİN DİLEKÇE VERMİŞ

Uğur Avşar’ın hayatını kaybettiği köprülü kavşağa sinyalizasyon yapılması için 22 Kasım 2013’te UKOME’ye dilekçe verdiği ortaya çıktı. Avşar’ın dilekçesinde, "Okulumuz Yeşil bulvar üzerinde bulunmaktadır. Konutlara giriş ve çıkışlarda, trafik ışık-sinyalizasyon sistemi bulunmaması ve nispeten hızlı akan trafiğin olması, öğrencilerimiz için tehlike oluşturmaklardır. Söz konusu yere sinyalizasyon sisteminin yapılmasını talep ediyoruz" dediği bildirildi.

Dilekçeye UKOME tarafından 31 Kasım 2013’te verdiği yanıtta ise, "Söz konusu yere trafik düzeni nedeniyle sinyalizasyon kurulması uygun olmadığına ancak trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Kozan Yolu, Yeşil Bulvar hattına 3 sıra çelik yer butonunun monte edilmesine karar verilmiştir" cevabı verildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖNLEM ALINMADI

TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi öğrenci velileri ise öğretmenleri Uğur Savaş’ın ölümüne rağmen kavşakta herhangi bir önlem alınmamasına tepki gösterdi. Hızla akan trafikte çocukların kavşaktan karşıya geçmelerinin tehlike oluşturduğunu belirten veliler, "Araçlar buradan çok hızlı geçiyor, sinyalizasyon şart. Çocuklarımız ve buradaki TOKİ’de oturan vatandaşlar ölüm korkusu yaşıyor" diye konuştu.

DHA