Gündem 'Öğrencilerimi terbiye etmek için ısırdım'

'Öğrencilerimi terbiye etmek için ısırdım'

Paylaş
'Öğrencilerimi terbiye etmek için ısırdım'

Ankara Mamak'ta derse gelmeyen iki öğrencisini ısıran sınıf öğretmeni Serhat K.'nın "basit yaralama" suçundan yargılanmasına başlandı. Öğretmen savunmasında "Çocuklar okulu astığı için terbiye mahiyetinde yaşanan bir olaydır" dedi

Mamak’taki bir ilköğretim okulunda, derse gelmeyen iki öğrencisini ısıran sınıf öğretmeni Serhat K.'nın "basit yaralama" suçundan yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Serhat K. ile ısırdığı ileri sürülen öğrencilerden S.T’nin babası katıldı. Serhat K. savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Suça konu fiilin "haddini aşmış şakadan başka bir şey olmadığını" iddia eden Serhat K. "Çocuklar okulu astığı için terbiye mahiyetinde yaşanan bir olaydır. Yaralama kastı bulunmamaktadır. Beraatimi istiyorum" dedi.

'SIRTI KIPKIRMIZIYDI'

Mağdur öğrencinin babası İ.T. de şikayetçi olduğunu belirterek "Sanık oğlumu yaraladı. Şaka söz konusu değil. Çocuğumun sırtında acayip yaralar vardı, kıpkırmızıydı. Çocuğumun sosyal hayatı bozuldu. Öğretmenlere karşı çocukta husumet oluştu. Derslerinden kaldı" diye konuştu.

Duruşmada, mağdur öğrencilerden E.K’nin babasının şikayetten vazgeçme dilekçesi verdiği açıklandı. Duruşma, taraflara delillerini bildirmeleri için süre verilerek, ertelendi.

Haberin Devamı

İddianamede, beden eğitimi öğretmeni olan sanığın 8. sınıf öğrencileri S.T. ve E.K.’yi, "Okula gelmedikleri gerekçesiyle çeşitli yerlerinden ısırdığı ve tokat attığı" savunularak "basit yaralama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

AA