Gündem Öğrencilerin 'okul yolu' çilesi

Öğrencilerin 'okul yolu' çilesi

Paylaş
Öğrencilerin 'okul yolu' çilesi

Sivas Altınyayla ilçesine bağlı Kızılhüyük Köyü'ndeki 30 öğrenci, taşımalı eğitim kapsamında servis aracı tahsis edilmediği için henüz 4 kilometre uzaklıktaki Kürkçüyurt Köyü'ndeki okullarına gidemedi

Altınyayla ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılhüyük Köyü’ndeki 30 ilk ve orta öğretim öğrencisi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı sistemde servis firması ile anlaşamaması üzerine, 4 kilometre uzaklıktaki Kürkçüyurt Köyü Okulu’ndaki eğitimlerine başlayamadı.

Haberin Devamı

Köye geçen yıl İl Özel İdaresi tarafından 150 bin lira maliyetle yaptırılan 3 derslikli okulda, sadece ilkokula yeni başlayan öğrencilere eğitim verildiği belirtildi.

Öğretmen yetersizliği nedeni ile diğer sınıfların boş olduğu öğrenildi. Okulların açılmasına rağmen eğitime başlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten öğrenciler ise köydeki okulun boş sınıfına girip oturarak sorunun bir an evvel çözülmesini istedi. Öğrencilerden Emsal Ağca, "Bize servis vermedikleri için biz okullar açıldığı günden bu yana hiç okula gidemedik. Bizim köyümüzde içinde her şeyi bulunan bir okulumuz var. Öğretmen vermedikleri için burasını kullanamıyoruz. Ya buraya öğretmen atanmasını istiyoruz, ya da okulumuza gitmek için bize bir an önce servis verilmesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'OKUMAK İSTİYORUZ'

Öğrenci velileri de servis verilmediği takdirde çocukları okula göndermeyeceklerini belirtti. Veliler, geçen yıl çocukları köy otobüsü ile komşu köye taşıdıklarını, ancak bu yıl otobüsün modelinin yeterli olmaması nedeni ile onay verilmediğini dile getirdiler.

Köydeki ilkokul önünde toplanarak dövizler açan öğrenciler, ’Okumak istiyoruz’ diye bağırdı. Okulun servis sorununun çözülmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

DHA