Öğrendiğinizde yeteneklerinizi iki katına artıracak 23 püf noktası

Mutfak bilgilerinizi biraz daha geliştirmeye ne dersiniz? Şimdi öğreneceğiniz bilgiler sayesinde hem yemek yaparken hem de mutfak temizlerken vakitten kazanacak, lezzet konusunda yeteneklerinizi ikiye katlayacaksınız. İşte mutfağın kraliçesi olmanızı sağlayacak birbirinden öğretici mutfak hileleri... 

18 Aralık 2017, Pazartesi 09:54
A A

Yemek pişirmek dünyanın en keyifli uğraşlarından biri. Sürekli yeni tatlar keşfederek, yeni teknikler ya da püf noktaları öğrenerek damak zevkinizi günden güne geliştirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. İşte ufkunuzu açacak o ipuçlarından bazıları...

Böreğin içine pırasa ya da ıspanak koyarsanız...

Böreğin içine pırasa ya da ıspanak koyarsanız...

Börek yaparken içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler koyacaksanız, malzemelerinizi önceden hafifçe unlamanızda fayda var. Böylece böreğiniz çok sulu olmaz.

Fırında tavuk pişirirken...

Fırında tavuk pişirirken...

Fırında tavuk pişirirken kafasını öne, ayaklarını arkada getirin. Çünkü ayaklar daha zor pişer ve fırının arka tarafı daha sıcaktır.

Yumurta haşlarken...

Yumurta haşlarken...

Yumurta haşlarken suya bir tutam karbonat eklerseniz, yumurtalarınızı kolayca soyabilirsiniz.

Omlet yaparken...

Omlet yaparken...

Omlet yemeyi çok seviyor ama tavanızı yıkamaya üşeniyorsanız, tüm malzemeleri bir kilitli poşete koyup kaynar suya batırırsanız, bulaşık çıkarmadan omlet yiyebilirsiniz.

Soğanı doğramadan önce...

Soğanı doğramadan önce...

Soğanı doğramadan önce buzlukta ya da buzlu suda bekletirseniz, gözlerinizi daha az yakacaktır.

Acı biberi doğramadan önce...

Acı biberi doğramadan önce...

Çok acı biberleri doğramadan önce ellerinizi biraz zeytinyağıyla ovarsanız, acının parmaklarınızda kalmasını önlemiş olursunuz.

Daha lezzetli makarna için...

Daha lezzetli makarna için...

Daha yumuşak ve lezzetli makarnalar için, pişirirken su yerine süt kullanabilirsiniz.

Taneli baharatların aromasının iyice çıkması için...

Taneli baharatların aromasının iyice çıkması için...

Özellikle taneli baharatların aromasının iyice çıkması için önce tavada ısıtın sonra yemeğinize ekleyin.

Kek yaparken hamura birkaç damla...

Kek yaparken hamura birkaç damla...

Kek hamuruna birkaç damla limon suyu eklerseniz, sitrik asit sayesinde kabartma tozu harekete geçer ve kekiniz daha iyi kabarır. 

Yemek fazla yağlı olduysa...

Yemek fazla yağlı olduysa...

Yemeğin fazla yağını almak için kâğıt havluya sarılı birkaç buz küpünü yemeğin üzerinde gezdirin. Buzun soğuğu yağı havluya çekecektir.

Pirinci fazla kavurduysanız...

Pirinci fazla kavurduysanız...

Pirinci fazla kavurduğunuz için pilavda yanık bir tat oluştuysa, bir dilim beyaz ekmeği tencerenin en üstüne yerleştirerek bu durumu tersine çevirebilirsiniz.

Mayalı hamur işleri yaparken...

Mayalı hamur işleri yaparken...

Mayalı hamur işlerini yaparken, bir kaşık toz şekeri karışıma eklerseniz, hamurunuz çok daha fazla kabarır.

Kuru bakliyatları pişirirken...

Kuru bakliyatları pişirirken...

Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları pişirirken haşlama suyunun üzerinde biriken beyaz köpükleri sıyırıp atarsanız daha az şişkinlik yapacaktır.

Oklavanız yoksa...

Oklavanız yoksa...

Oklavanız ya da merdaneniz yoksa bir şişeyi soğuk suyla doldurup hamur açmak için kullanabilirsiniz.

Makarnanızı haşladıktan sonra...

Makarnanızı haşladıktan sonra...

Makarnanızı haşladıktan sonra soslayacaksanız, pişirme suyunun hepsini dökmeyin. Nişastalı bu suyu makarnalarınızla birlikte sosa karıştırdığınızda hem daha lezzetli hem de daha kıvamlı olur.

Meyveli kek yaparken...

Meyveli kek yaparken...

Meyveli kek yaparken, meyveleri hamura eklemeden önce toz şekere bularsanız, daha iyi pişerler.

Limonun ekşi olup olmadığını...

Limonun ekşi olup olmadığını...

Limonun ekşiliğini kabuğuna bakarak anlayabilirsiniz. İnce kabuklu limonlar kalın kabuklulara kıyasla daha ekşidir.

Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa...

Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa...

Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, birkaç dilim patatesi tencereye atın. Patatesteki nişasta, sorununuzu kolayca çözecektir.

Balıkları dondurucuya atmadan önce...

Balıkları dondurucuya atmadan önce...

Derin dondurucuya atacağınız balıkları öncesinde tuzlarsanız, diriliklerini daha uzun süre koruyacaklardır.

Zeytinyağlı yemek yaparken...

Zeytinyağlı yemek yaparken...

Zeytinyağlı yemek yaparken, soğanı rendelemek yerine bıçakla doğrarsanız yemekleriniz daha lezzetli olur.

Kek hamurunu kalıba döktükten sonra...

Kek hamurunu kalıba döktükten sonra...

Kek hamurunu kalıba döktükten sonra, kalıbın dibini tezgâha birkaç kez vurursanız, hamurun içinde hava kabarcığı kalmasını önlemiş olursunuz.

Meyveli kekin içindeki parçaları...

Meyveli kekin içindeki parçaları...

Meyveli kekin içindeki meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için hamura biraz mısır unu ekleyebilirsiniz.

Lokma, tulumba gibi kızartma tatlıları yaparken...

Lokma, tulumba gibi kızartma tatlıları yaparken...

Lokma, tulumba gibi kızartıldıktan sonra şerbete atılan tatlıların hamuruna bir kaşık sirke eklerseniz, daha çıtır olurlar.