Türkiye (Son Dakika) Öğrenecek çok şey var!

Öğrenecek çok şey var!

Paylaş
Öğrenecek çok şey var!

Meslek liseli stajyer, çalıştığı otomobil servisinde kaportaya tiner sıkıp yerde bulduğu çakmağı 'yanıyor mu' diye kontrol edince...

Erzurum Anadolu Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Bölümü 12’nci sınıf öğrencisi Muhammet Sivri, staj gördüğü bir otomobil servisinde kazayla kendini yaktı. Yüzü ve elleri sarılınca mumyaya dönen Sivri, "Otomobilin kaportasına sprey şeklindeki tiner sıktım. Bu sırada çakmağı yakınca parlama oldu ve yandım. Bu benim için neler yapılmaması gerektiğini anlatan uygulamalı bir staj oldu. Öğrenecek çok şey var" dedi.

Merkez Yakutiye İlçesi’ndeki bir otomobil firmasının oto bakım servisinde 5 sınıf arkadaşı ile birlikte staj gören 18 yaşındaki Muhammet Sivri, bir anlık dalgınlığının kurbanı oldu. Servise getirilen bir otomobilin kaportasına sprey şeklindeki tineri sıkan Muhammet Sivri, daha sonra yerde bulduğu çakmağın yanıp yanmadığını kontrol etmek isteyince bir anda alevler içinde kaldı. Alevlerin tavana kadar çıktığı olayda Muhammet Sivri, üzerindeki elbiseyi çıkararak ölümden döndü.

Kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Yanık Servisi’nde tedavi altına alınan Muhammet Sivri, kıyafetinin yanabileceğini hiç düşünmediğini söyledi. Öğrenecek daha çok şeyin olduğunu belirten Sivri, "Tinerin üzerime sineceği ve yaktığım o çakmakla alev alabileceği hiç aklıma gelmezdi. Tedavim çok iyi gidiyor. Servis doktorları yakında taburcu olup okuluma dönebileceğimi söylüyor. Bu benim için iyi ber ders oldu. Bundan böyle daha dikkatli olacağım" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı