Gündem Öğretmen dayağı iddiası

Öğretmen dayağı iddiası

Paylaş
Öğretmen dayağı iddiası

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ndeki ilköğretim okulunda gürültü yaptıkları gerekçesiyle girdiği sınıfta bir öğrencinin omuzunu sıktığı iddiasıyla öğretmen Ö.D. şikayet edildi

Akyazı İlçesi’ndeki Konuralp İlköğretim Okulu’nda meydana gelen olayda, iddiaya göre öğretmenleri olmadığı için dersleri boş olan 7’nci sınıftan gürültüler gelmesi üzerine, yan sanıfta ders veren öğretmen Ö.D., içeri girerek öğrencileri uyardı.

Sınıf başkanı olan 13 yaşındaki A.B.K. ile konuşan öğretmen Ö.D., daha sonra onu omuzlarından tutarak sıkıp silkeledi. Öğrenci A.B.K. daha sonra okuldan çıkıp eve giderek durumu babası Şakir K.’ya anlattı.

Çocuğunun omuzlarındaki kızarıklıkları gören baba Şakir K., oğluyla birlikte Akyazı Emniyet Müdürlüğü’ne giderek öğretmenden şikayetçi oldu. Akyazı Devlet Hastanesi’ne gönderilen ve burada da omuzlarındaki kızarık ve morluklar bir raporla tesbit edilen öğrenci, daha sonra poliste verdiği ifadesinde, "Öğretmenimiz Ö.D. sınıfa gelerek ’Neden bu kadar gürültü yapıyorsunuz’ diyerek bana doğru yürüyerek önce kulağımı çekti, daha sonra omuzlarımdan sıkarak hakaret etti.

’Öğretmenim canım çok yanıyor’ dememe rağmen sıkmaya devam etti. Öğretmen beni bırakınca koşarak eve gittim durumu babama anlattım" dedi.

İddialarla ilgili olarak poliste ifade veren öğretmen ise gürültü yaptıkları için girdiği sınıfta konuşurken öğrencinin omuzlarını tuttuğunu, ancak fazla sıkmadığını belirterek ona zarar verecek hareketi olmadığını söyledi. İfadesi alınan öğretmen Ö.D. daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Alaattin ONUR/DHA