Gündem Öğretmen ile imamın aydınlık ittifakı

Öğretmen ile imamın aydınlık ittifakı

Paylaş
Öğretmen ile imamın aydınlık ittifakı

Diyarbakır'ın Taban köyündeki okulun müdürü Meral Bozokalfa ile imam Mehmet Nur Akdoğan, çocuklar için el ele verdi

KADERLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Haberin Devamı

Diyarbakır Kayapınar’a bağlı Taban köyünde Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın’ın adını taşıyan ilköğretim okulunun müdürü Meral Bozokalfa (32) ile köyün imamı Mehmet Nur Akdoğan (27) el ele vererek çocukların kaderini değiştirdi.

650 nüfuslu köyde 5 yıldır görevli olan Meral Bozokalfa ile 4 senedir çalışan Mehmet Nur Doğan birlikte köydeki evleri tek tek dolaşarak aileleri çocuklarını okula göndermeye ikna etti. Bu çaba sonucunda 10 derslikli, 206 öğrencisi bulunan ve taşımalı sistemle öğrencilerin gittiği Özhan Canaydın İlköğretim Okulu’ndaki kız öğrenci sayısı da 104’e ulaştı.

‘YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR’

Okul müdürü ile imam, ailesini ikna ettikleri okulun başarılı öğrencisi Hazal Çakır’ın liseye devam etmesini de sağladı. Diyarbakır 500 Evler Lisesi öğrencisi olan Hazal Çakır, köyden liseye giden ilk kız öğrenci oldu. İmam Mehmet Nur Akdoğan, caminin içinde asma kat olan ve kullanılmayan bölüme kütüphane kurmak isteğini Meral Bozokalfa’ya anlattı.

Haberin Devamı

Meral Bozokalfa’nın konuyu ilettiği Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız gerekli izni verdi. Kütüphaneye Cumhurbaşkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kitap yardımı yapıldı. Meral Bozokalfa ve Mehmet Nur Akdoğan, “İmkanlarımız kısıtlı. Kütüphanemize hem daha çok kitap, hem de bilgisayar istiyoruz. Köyde internet olursa çocuklarımız dünyaya açılarak ufuklarını genişletir. Ayrıca kütüphanede masa ve sandalyeye ihtiyacımız var. Sesimizi duyan herkesten yardım bekliyoruz” dedi.

Serdar SUNAR/DHA