Gündem Öğretmen öğrencinin parmağını kırdı

Öğretmen öğrencinin parmağını kırdı

Paylaş
Öğretmen öğrencinin parmağını kırdı

Edirne'de bir ilköğretim okulunda öğretmeni tarafından dövülen öğrencinin parmağının kırıldığı iddia edildi.

Edirne’deki bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmenliği yapan F.B.’nin, derste gürültü yaptığı gerekçesiyle 6’ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki B.E.’nin sağ el serçe parmağını kırdığı öne sürüldü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Olay, dün 1’inci Murat Mahallesi’ndeki Trakya Birlik İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Öğlen arasından sonraki Türkçe dersinde, sınıftaki bazı öğrenciler gürültü yaptı. Öğrencilere sinirlenen 30 yıllık Türkçe öğretmeni 55 yaşındaki F.B., gürültünün kaynağının B.E. olduğunu düşünerek, onu yanına çağırdı. Öğretmen F.B., önce bağırdığı B.E.’un sağ elini tutup, ters çevirip, sıraya doğru çarptırdı. Sağ el serçe parmağında büyük acı hisseden B.E., okul bitiminde eve gitti ve sınıfta yaşadıklarını ailesine anlattı. Ailesi tarafından Edirne Devlet Hastanesi’ne götürülen B.’nin sağ el serçe parmağının kırıldığı tespit edildi. B.E.’nin sağ eli komple alçıya alındı.

Bunun üzerine dede A.S., bu sabah okula geldi ve Okul Müdürü R.K.’ya öğretmen F.B.’den şikayetçi olduklarını söyledi. Okul yönetimi konuyu Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirince öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ayrıca ailenin, öğretmen hakkında savcılığa da şikayet de bulunacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

A.S., "Sınıfın arka bölümündeki bazı öğrenciler gürültü yapmış. Bunun üzerine torunumu çağırıp, bileğini bükmüş. Sonra torunum eve geldi ve eli şişince annesi de hastaneye götürdü. Kırık olduğu tespit edildi ve eli alçıya alındı. Babası il dışında görevli olduğu için ben gelip şikayetçi oldu. Öğretmenle konuşmak istedik dünden beri okulda yokmuş. Daha önce aynı öğretmenin başka olayları da varmış. Hatta öğrenciler ağır küfürler ediyormuş" dedi.

Kendisinin gürültü yapmadığı halde dayak yediğini belirten B.E. ise "Ben kesinlikle gürültü yapmadım. Başka arkadaşlarım gürültü yapıyordu. Öğretmenin benim gürültü yaptığımı düşündü ve bana küfür etmeye başladı. Ardından da beni sıraya yatırdı ve arkadaşlarımın gözünün önünde elimi büktü ve parmağımı kırdı. Canım çok acıdı. İnşallah biran önce iyileşirim" diye konuştu.

Bugün dersi olmadığı için okula gelmediği öğrenilen öğretmen F.B.’nin, okuldaki meslektaşlarına olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söylediği öğrenildi. Başlatılan soruşturma sürüyor.

Fırat KESKİNKILIÇ- Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)

Haberin Devamı